Головна Новини Суспільство події У Сумах ввели комендантську годину: чому та кого вона стосуватиметься
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сумах ввели комендантську годину: чому та кого вона стосуватиметься

Обмеження стосуються дітей та підлітків, які не досягли 16 років

15 липня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

У Сумах запровадили комендантську годину та обмежили перебування підлітків на вулицях та в інших громадських місцях після 22:00. Обмеження діятимуть тільки на території міської територіальної громади. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Сумської міської ради, яка з'явилася на офіційному порталі 15 липня.

У Сумах ввели комендантську годину: чому та кого вона стосуватиметься

Вечірні Суми (фото з відкритих джерел)

Комендантська година діятиме з 22:00 до 06:00 години. Заборона стосується дітей, яким ще не виповнилося 16 років.

Документ забороняє юним містянам перебувати на вулицях, в закладах та інших  громадських місцях без присутності одного з батьків або осіб, які їх супроводжують та несуть за них відповідальність.

Підліткам та дітям з Сум забороняється знаходитися в розважальних закладах, кафе, ресторанах, на вулицях та інших публічних місцях на території міста.

 У мерії заявили, що зважилися на такий крок для того, аби запобігати криміногенній ситуації, зокрема, вчиненню протиправних дій серед підлітків, вживанню алкогольних, тютюнових, наркотичних речовин. А ще — у такий спосіб влада хоче обмежити продаж алкогольних напоїв неповнолітнім. 

"В такий спосіб, ми турбуємося про здоров'’я та безпеку дітей. Йдеться про заборону перебування в певних місцях у вечірні та нічні години без супроводу дорослих", -  прокоментував рішення ради мер міста Олександр Лисенко.

Чиновники заявляють, що батьків або осіб, які їх заміняють, за порушення будуть карати штрафами.  

 Стало відомо, що власники закладів та уповноважені ними особи мають право вимагати у підлітків документи. Чиновники з управління освіти та науки, центру соціальних служб разом з поліцією та іншими службами мають контролювати й перевіряти дотримання цих обмежень. 

 Раз в три місяці будуть проводитися рейди.

 Заступник начальника Управління "Служби у справах дітей" Віктор Павленко повідомив, що рішення вступило в дію з моменту його оприлюднення на офіційних ресурсах міської ради.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що чоловікові виписали штраф на 17 тисяч грн у Сумах за похід в магазин без маски.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини