Головна Новини Суспільство події У студентських пабликах обговорюють зустріч Порошенка та Квіта щодо фінансування протестів проти Шкарлета
commentss НОВИНИ Всі новини

У студентських пабликах обговорюють зустріч Порошенка та Квіта щодо фінансування протестів проти Шкарлета

Студентів кличуть на мітинг за відставку міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета: повідомляється, що фінансувати протест нібито запропонував Петро Порошенко

13 лютого 2022, 19:55
Поділіться публікацією:

У студентських пабликах КПІ обговорюють інформацію про таємну зустріч Петра Порошенка та Сергія Квіта з питання організації та фінансування пікетів студентів проти міністра освіти Сергія Шкарлета.

У студентських пабликах обговорюють зустріч Порошенка та Квіта щодо фінансування протестів проти Шкарлета

Студентські протести проти Шкарлета / Фото: Telegram-канал "КПИ live"

У студентських пабликах обговорюють зустріч Порошенка та Квіта щодо фінансування протестів проти Шкарлета - фото 2

Повідомляється, що зустріч між кандидатом на посаду президента Києво-Могилянської академії Сергієм Квітом та Петром Порошенком відбулася 9 лютого.

"На ній Порошенко заявив, що бере на себе фінансування акції 14.02 під Офісом президента та всі подальші акції також. Він ініціював виведення студентів на вулиці в інших містах, гарантувавши Квіту "розгін матеріалів" по своїх ЗМІ.

"Курирувати інформаційний супровід "пікетів" Порошенко доручив власнику телеканалу "Еспресо" Миколі Княжицькому", — йдеться у повідомленні.

За допомогою студентських протестів, за даними джерел інформації, Порошенко "має намір перевірити рівень мобілізації громадськості та протестного настрою серед молоді в рамках підготовки до більш масштабних вуличних акцій навесні".

Резюмується, що студенти Могилянки та інших вишів (КПІ, КНУ) стали у такий спосіб "політичним інструментом" Порошенка у протистоянні з чинним президентом України.

Інформація викладена на підставі довідки. Її джерелом зазначено "правоохоронні органи". Подібні зазвичай готують співробітники СБУ для керівництва країни.

У студентських пабликах обговорюють зустріч Порошенка та Квіта щодо фінансування протестів проти Шкарлета - фото 3

Студенти, обговорюючи довідку, емоційно реагують. Хтось відмовляється вірити у такий сценарій. Інші навпаки вказують, що політична сила Порошенка давно причетна до спроб відставання Шкарлета, і мовляв, його втручання грошима в акції студентів — не дивно.

Нагадаємо, що пікети студентів НАУКМА були анонсовані після скандальних виборів президента ВНЗ. Під час голосування крали урну з бюлетенями та залили зеленкою другу урну. Але виборча комісія Могилянки "не зафіксувала порушень" та оголосила Сергія Квіта переможцем виборів.

МОН, реагуючи на інцидент зі скриньками, видало наказ про повторні вибори в академії. Після наради у прем'єр-міністра Дениса Шмигаля було прийнято піти на поступки студентам, які вимагають призначення Квіта. Розібратися у ситуації з виборами доручили робочій групі НАУКМА на чолі із В'ячеславом Брюховецьким. Наказ МОН про повторне обрання керівника ВНЗ було відкликано.

За кілька тижнів робоча група під керівництвом Брюховецького так і не зробила заяв про результати своєї роботи.

Студенти НАУКМА, натомість, стали виходити на мітинги з вимогою відставки міністра освіти України.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 4 лютого у парламенті розпочали збір підписів за відставку Шкарлета.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вікторія

14 лютого 2022, 13:41

Та да, така була страшенно таємна зустріч, що студенти про неї одразу дізналися. Маячня якась брехлива. Надрукувати і викласти в інет можна що завгодно.

люда

14 лютого 2022, 11:39

а порошенку все неймется что ви творите позор какие сейчас акции ви и такие как ви разваливаите украину

Лилия

13 лютого 2022, 20:34

Когда уже эта брехня прекратится?


Новини