Головна Новини Суспільство події У США визначили, чим Росія могла розрахуватися з Іраном за ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

У США визначили, чим Росія могла розрахуватися з Іраном за ракети

Іран прагне отримати економічну та військову вигоду від свого партнерства з Росією

7 вересня 2024, 08:27
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що передача іранських балістичних ракет є частиною стратегічного партнерства між Іраном та Росією. Ірану потрібні від Росії вливання грошей в економіку країни, російські винищувачі Су-35 та допомогу у модернізації кіберпотужностей та ракетно-космічних програм.

У США визначили, чим Росія могла розрахуватися з Іраном за ракети

Іран та Росія. Фото: з відкритих джерел

Аналітики інституту неодноразово повідомляли про те, як Москва та Тегеран розширили свою економічну, медійну, військову та політичну співпрацю після того, як російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Іран прагне отримати економічну та військову вигоду від свого партнерства з Росією та шукав гроші для своєї "хворої" економіки в обмін на продаж зброї Кремлю, повідомляв ISW у вересні 2023 року.

Тегеран також намагався придбати російські винищувачі Су-35, і іранські офіційні особи "натиснули" на Росію на постачання Су-35 під час зустрічі з секретарем Ради безпеки Росії Сергієм Шойгу у Тегерані у серпні 2024 року.

Іранські лідери окремо звернулися до Росії за підтримкою у модернізації своїх кіберпотужностей та ракетно-космічних програм у рамках розширеного військового співробітництва.

Як повідомляється, Сполучені Штати та європейські країни підготували пакет санкцій проти Ірану на цей випадок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Іран довго сумнівався і зараз готовий виконати свою обіцянку, яку дав Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Путін може втратити свого головного союзника: Іран заговорив про "червоні лінії" для РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини