У США стурбовані рідкісною хворобою, яка пов'язана з щепленням вакциною Moderna

Представники охорони здоров'я США розглядають звіти про розвиток рідкісного захворювання серця у молодих людей після щеплення вакциною Moderna

Представники охорони здоров'я США аналізують звіти про розвиток рідкісного захворювання серця у молодих людей після щеплення вакциною Moderna. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє "Washington Post".

Вчених схвилювала поява хвороби міокардит, яку, дуже велика ймовірність, може викликати щеплення вакциною Moderna. Перші припущення про дане захворювання з'явилися після досліджень в Канаді. Там говориться, що вакцина Moderna може бути менш безпечна, ніж вакцина Pfizer-BioNTech. Видання акцентує увагу на тому, що в групі ризику опиняються хлопці віком до 30 років. Проте, видання посилається на те, що підсумкових висновків, які б дозволили робити конкретні висновки про негативні наслідки вакцини Moderna поки що немає.

Читайте також на порталі "Коментарі" - з кожним днем в Україні фіксують зростання захворюваності на коронавірус. Географія поширення нового штаму коронавируса покриває практично всю територію України, але все ж є чотири області , де медики б'ють особливу тривогу, це - Дніпропетровська, Харківська, Чернівецька та Житомирська області. Тут стрімко починає збільшуватися кількість нових виявлених захворювань і цілком може так статися, що вище згадані регіони опиняться в "жовтій зоні".

Відзначимо також - Національна поліція в регіонах вже отримала вказівки від МОЗ посилити контроль за дотриманням громадянами протиепідемічних норм і правил. В першу чергу це стосується носіння захисних масок в громадських місцях, а також обмеження проїзду в громадському транспорті.