Головна Новини Суспільство події У США назвали три країни, які протягом багатьох років створюватимуть проблеми для світу
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали три країни, які протягом багатьох років створюватимуть проблеми для світу

Геостратегічним викликом номер один для США у довгостроковому плані є Китай

30 березня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Протягом багатьох років світова безпека матиме безліч проблем та нових викликів, які створюватимуть три держави. Йдеться про Росію, Китай та Іран. Як передає портал "Коментарі", таку думку під час слухань щодо оборонного бюджету на 2024 фінансовий рік у Комітеті Палати представників США із збройних сил озвучив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, пише "Голос Арерики".

У США назвали три країни, які протягом багатьох років створюватимуть проблеми для світу

Генерал Марк Міллі. Фото: із відкритих джерел

Марк Міллі наголосив, що його особисто не може не насторожувати тісний зв'язок між Москвою та Пекіном.

"Ми бачимо, що вони зближуються. Я б не назвав це справжнім альянсом у буквальному значенні цього слова, але ми бачимо, як вони зближуються, і Іран є третім. Таким чином, я думаю, що ці три країни разом створюватимуть проблеми протягом багатьох років, особливо Росія та Китай через їхні можливості”, – пояснив Міллі.

На його думку, у Китаю та Росії є засоби, щоб загрожувати інтересам США.

"Війни між великими державами не було останні 80 років значною мірою через правила, введені після Другої світової війни, і можливості Збройних сил Сполучених Штатів разом з нашими союзниками і партнерами. Ми повинні залишатися наймогутнішою країною, якщо хочемо продовжувати утримувати велику державу ", — продовжив він.

За словами голови Об'єднаного комітету начальників штабів США, геостратегічним викликом номер один для США у довгостроковому плані є Китай. Він також висловив стурбованість ядерною програмою Пекіна.

"Ми, ймовірно, не зможемо нічого зробити, щоб зупинити, уповільнити, зірвати, заборонити або знищити китайську програму ядерного розвитку, яку вони запланували на наступні 10-20 років. Вони збираються зробити це за власним планом. Дуже мало важелів зовнішнього впливу, щоб запобігти цьому. Можуть бути якісь економічні важелі впливу. Це можуть бути інші речі у світі розвідки", – наголосив генерал.

Він уточнив, що на меті Китаю – наздогнати та перевершити Штати у військовому плані, і це "справді тривожно". Сполученим Штатам доведеться "не тільки йти в ногу, але й випереджати, і це забезпечить мир".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ядерна зброя у Білорусі: про що говорить реакція Мінська – чому шантаж Путіна не спрацював.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини