Головна Новини Суспільство події У США чоловік вкрав біткоїни на мільярди доларів: як йому це вдалося
commentss НОВИНИ Всі новини

У США чоловік вкрав біткоїни на мільярди доларів: як йому це вдалося

Шахрая викрили і висунули йому звинувачення. Чоловікові світить ув'язнення терміном до 20 років.

8 листопада 2022, 11:09
Поділіться публікацією:

На офіційному сайті Міністерства юстиції США днями з'явилася інформація про те, що житель Гейнсвілля (штат Джорджія) Джеймс Чжун визнав себе винним у шахрайстві з використанням "електронних засобів зв'язку для злому" у вересні 2012 року, коли він незаконно отримав понад 50 000 біткоїнів на інтернет-ринку даркнета Silk Road.

У США чоловік вкрав біткоїни на мільярди доларів: як йому це вдалося

У США чоловік вкрав понад 50 тисяч біткоїнів/Фотограф: David McBee

Повідомляється, що 9 листопада 2021 року відповідно до санкціонованого в судовому порядку ордеру на обшук у будинку Джеймса копи вилучили близько 50 676 біткоїнів, які на той момент оцінювалися у більш ніж 3,36 мільярда доларів США.

Ця конфіскація стала на той час найбільшою конфіскацією криптовалюти в історії Міністерства юстиції США і сьогодні залишається другою за величиною фінансовою конфіскацією Департаменту за всю історію його існування.

У ході розслідування виявилося, що шахрай зумів обманом змусити платіжну систему майданчика Silk Road передати йому криптовалюту через низку фальшивих рахунків. Наприклад, у вересні 2012 року Чжун створив ланцюжки приблизно з дев'яти облікових записів Silk Road таким чином, щоб приховати свою особистість. Потім він перевів 500 BTC на гаманець Silk Road, а вже через п'ять секунд після внесення депозиту він виконав п'ять виводів по 500 BTC поспіль, внаслідок чого чистий прибуток склав 2000 BTC. Він робив безліч переводів на велику кількість адрес, що дозволило йому таким шахрайським способом "накопичити" понад 50 тисяч біткоїнів. На даний момент відомо більш ніж про 140 подібних транзакцій.

Після проведення ретельного розслідування правоохоронцям вдалося довести провину Джеймса і за рішенням суду конфіскувати у нього біткоїни на суму понад 3,36 мільярда доларів США. Шахраю загрожує ув'язнення терміном до 20 років. Остаточний вирок йому винесуть 2023 року.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у США презентували персонального робота, який реально допомагатиме людям.

Читайте також: Microsoft надасть Україні допомогу у розмірі 100 мільйонів доларів США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини