Головна Новини Суспільство події У списку орендарів дач Конча-Заспи опинився спонсор «Слуг народу»
commentss НОВИНИ Всі новини

У списку орендарів дач Конча-Заспи опинився спонсор «Слуг народу»

За яким принципом на виселення обрані чиновники-орендарі, в ОП і Держуправлінні справами України до цих пір не пояснили

3 серпня 2021, 14:12
Поділіться публікацією:

Процес виселення орендарів будинків відпочинку в Конча-Заспі, ініційований президентом Володимиром Зеленським, стартував. З понад 200 жителів селища переселити мають намір тільки 20. Серед них, наприклад, є перший віце-прем'єр міністр України Юхим Звягільський, якому скоро виповниться 90 років, або Дмитро Табачник, який і так не живе в Україні. У будиночку селища, на встановлених умовах оренди, проживає тільки його дружина — народна артистка України, доцент НАІУ Тетяна Назарова, яка в шлюбі з екс-міністром багато років тільки нібито формально. При цьому, в списку на виселення вибірково немає імен, що мають стосунок до чинної влади.

У списку орендарів дач Конча-Заспи опинився спонсор «Слуг народу»

Процес виселення орендарів будинків відпочинку в Конча-Заспі - фото: Схеми

Наприклад, у документі з переліком орендарів будинків відпочинку в Конча-Заспі, вказано прізвище Сьомик Юлії Олександрівни.

У списку орендарів дач Конча-Заспи опинився спонсор «Слуг народу» - фото 2

Це колишня помічниця екс-нардепа від БПП Сергія Тригубенка і зараз його вже цивільна дружина. Сергія Тригубенка разом з його бізнес-соратником Іллею Павликом журналісти вважають спонсорами "Слуг народу", яким нібито вдалося сформувати "свою" групу депутатів у ВР.

У ЗМІ не раз просочувалися історії ручного управління підконтрольними нардепами з боку Тригубенка-Павлюка, і одна з них, наприклад, стосувалася нібито зриву голосування за "гральний" законопроект.

Тригубенко (Сьомик), як і сам Зеленський, який проживає на єдиній державній дачі в Конча-Заспі, виселенню вибірково не підлягають. Їх немає в списках РНБО, до них не ходить керуючий селища Олександр Гурін і не вимагає розірвати договір в односторонньому порядку. Така ж історія, наприклад, і з Леонідом Кучмою, і екс-спікером ВР Володимиром Литвином.

За яким принципом на виселення обрані чиновники-орендарі, в ОП і Держуправлінні справами України до цих пір не пояснили, як і не назвали порушень договорів оренди. Навпаки, з'явилася інформація про старт судових тяжб, ініційованих адвокатами тих, кого насильно виселяють. В судовому порядку вони мають намір довести, що сумлінно виконували умови договорів оренди, інвестували в будівництво будинків чималі кошти, а отже мають законні підстави жити в селищі до закінчення певного терміну оренди.

Президент Володимир Зеленський раніше говорив, що велике переселення з Конча-Заспи затіяв не для того, щоб звільнити місце для "своїх". Багато хто, втім, вважають інакше. Вибірковість і не прозорість процесу, медійний хайп на темі, а також відсутність обіцяної стратегії розвитку бази відпочинку Конча-Заспа, вказують на можливу спробу влади заробити електоральні бали, порушити закон, а в підсумку все одно заселити "своїх".

"Ну я ж не думаю, що це пов'язано з моєю національністю. Я думаю, що це пов'язано, скоріше, з тим, що, можливо, я лисий? Ось це ось, може? А, може, я сказав десь щось, що не сподобалося ", - сказав уже залишивший Конча-Заспу екс-генпрокурор Святослав Піскун, коментуючи ситуацію, запевнивши, що чітко платив і за оренду, і за комунальні послуги.

Екс-спікер ВР Олександр Мороз, в свою чергу теж заявив, що якщо і виселяти когось, то — на підставі прозорого аудиту, тому як багато хто платить більше суми за оренду і сумлінно підтримують будинки в хорошому стані.

"Кого вони хочуть виселяти? Адже не скасований жоден указ чи постанова, на підставі якої тут живуть люди, які зробили багато для України. І куди зараз нам? А скільки тут залишилося вдів колишніх і не останніх осіб держави. Нехай спочатку проведуть ревізію, ніхто ж не проти, а потім стрясають повітря", — сказав один з екс-чиновників, якого цитує видання" Вести ".

Нагадаємо, що з селища Конча-Заспа з'їхали тільки три чиновника. Решта подали позови. При цьому, на питання журналістів, скільки взагалі людей повинні виїхати з Конча-Заспи, директор будинку відпочинку Олександр Гурін відповісти так і не зміг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини