Головна Новини Суспільство події У соцмережах ходять чутки про продукти з мРНК вакцин: правда чи вигадка
commentss НОВИНИ Всі новини

У соцмережах ходять чутки про продукти з мРНК вакцин: правда чи вигадка

Офіційний коментар Держпродспоживслужби: чутки про мРНК вакцини у продуктах

сьогодні, 13:07
Поділіться публікацією:

Останнім часом у соціальних мережах з'явилися відео, де автори заявляють, що на деяких продуктах харчування можна побачити таємниче маркування як жаби. За їхніми словами, цей символ є показником того, що до складу цих продуктів входить білок мРНК вакцин, розроблений фондом Білла та Мелінди Гейтс для прихованої вакцинації населення. Ця інформація миттєво спричинила хвилю занепокоєння серед громадськості.

У соцмережах ходять чутки про продукти з мРНК вакцин: правда чи вигадка

Логотип жаби на продуктах: новий символ прихованої вакцинації чи міф соцмереж

Проте експерти заспокоюють: це чергова конспірологічна теорія, яка не має наукового підґрунтя. Офіційні представники Держпродспоживслужби вже прокоментували ситуацію, спростувавши наявність будь-яких продуктів із білком мРНК вакцин або їхнього специфічного маркування.

Держпродспоживслужба офіційно заявила, що поки що жодних звернень чи доказів щодо наявності маркування у вигляді жаби на продуктах харчування до них не надходило. За словами представників служби, продукти, які потрапляють на ринок України, мають відповідати чітким вимогам щодо маркування та складу, що регламентується Законом України "Про інформацію для споживачів про харчові продукти".

Зокрема, кожен фасований харчовий продукт повинен містити докладну інформацію про склад, виробника, країну походження, інструкції з використання, термін придатності та інші важливі показники. У випадку з продуктами з маркуванням у вигляді жаби жодних підтверджень чи скарг щодо їхньої присутності на ринку не було зафіксовано.

Чутки про наявність білка вакцин мРНК у продуктах харчування з маркуванням жаби є лише черговою фейковою сенсацією, що не має наукового обґрунтування. Держпродслужба закликає громадян не піддаватися паніці. Важливо дотримуватись основних правил безпеки, перевіряти маркування продуктів і завжди орієнтуватися на перевірені джерела інформації.

У соцмережах ходять чутки про продукти з мРНК вакцин: правда чи вигадка - фото 2

У соцмережах ходять чутки про продукти з мРНК вакцин: правда чи вигадка - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини