Головна Новини Суспільство події У Слузі народу пояснили, чому викривлення конфлікту в Карабаху може вдарити по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Слузі народу пояснили, чому викривлення конфлікту в Карабаху може вдарити по Україні

Мар'ян Заблоцький переконаний, після того, як ми побачили, що іранські дрони бомблять українські міста, нам не варто вибирати чи навіть задумуватись. Ми повинні підтримувати Азербайджан

30 листопада 2022, 16:35
Поділіться публікацією:

Намагання світових політиків провести паралелі між війною в Україні та конфліктом на Південному Кавказі, де з Азербайджану, котрий відповідно до міжнародного законодавства намагається відновити власну територіальну цілісність, намагаються "зліпити" агресора, можуть нанести шкоду і Україні. Таким чином французькі сенатори, що потрапили під вплив проросійської діаспори вірменів догоджають Кремлю. Вигоди французів полягають у інтересах великих компаній, що мають тісні зв’язки з РФ. Як інформує видання "Коментарі", посилаючись на "УНН", таку думку в ефірі "24 каналу" висловив нардеп від партії "Слуга народу" Мар'ян Заблоцький. Парламентар пояснив, чим викривлена риторика по Карабаху небезпечна для Києва. 

"Найбільше, що загрожує Україні – це дискредитація самого поняття "санкції", – каже нардеп. – Тому що санкції стосовно нафтогазового сектору є в Росії та в Ірані. Ці обидві країни межують з Азербайджаном і насправді становлять загрозу країні".

У Слузі народу пояснили, чому викривлення конфлікту в Карабаху може вдарити по Україні

Азербайджан та Україна. Фото: з відкритих джерел

Заблоцький переконаний, що ставити їх в один ряд абсолютно неправильно.

"Азербайджан – основна загроза Ірану, де проживає значна частина азербайджанців. Слід розуміти, що Іран дуже сильно за це переживає і, як не дивно, фінансує Вірменію. А вже після того, як ми побачили, що іранські дрони бомблять українські міста, нам не варто вибирати чи навіть задумуватись. Ми повинні підтримувати Азербайджан", – зазначає нардеп.

Активність провірменських сил у Франції створює цілком реальні ризики для України. Фактично, закликаючи світ допомагати Вірменії і засуджувати дії Азербайджану – це намагання відтягти міжнародну підтримку від Києва. 

"Атака на Азербайджан б'є по Україні в двох випадках. По-перше, дискредитує поняття "санкції", по-друге, нівелює правило про незмінність кордону ООН. Якимось чином Карабах як територія виділяється в цьому аспекті, – пояснює Заболоцький. – Україна завжди займала принципову позицію у цьому питанні. Адже, якщо є винятки, то як доводити, що Придністров'я – це Молдова, Осетія – це Грузія, Крим – це Україна, а Карабах це чомусь раптом Вірменія. Карабах – це Азербайджан. І ми повинні далі відстоювати цю позицію системно".

Реальність і міжнародне законодавство демонструють: позиції Азербайджану далекі від агресії і тому Баку, ймовірніше, знаходиться на позиції, аналогічній Києву.

Адже ще на початку 90-х Азербайджан втратив 20% своїх територій внаслідок військових зусиль Вірменії та Росії. Тоді, як і в Україні, фіксували тисяч жертв серед цивільних. 

Крім того, населення Азербайджану також знаходилося під ракетними обстрілами росіян та вірменів, а сценарій, що був використаний у азербайджанському селі Ходжали досі порівнюють з багатостраждальною українською Бучею.

Важливо і те, що Карабах у резолюціях ООН досі називають тимчасово окупованою територією Азербайджану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини