Головна Новини Суспільство події У школах перевірять працівників харчоблоків: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У школах перевірять працівників харчоблоків: яка причина

Перевірки пройдуть в рамках реформи шкільного харчування

13 жовтня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

У школах перевірять працівників харчоблоків: яка причина

Шкільна їдальня, фото інформагентства ITV

Здоров'я працівників шкільних їдалень перевірять найближчим часом. Перевірки розпочато 11 жовтня. Про це повідомляють в прес-службі Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ).

Усі працівники їдалень здадуть тести на наявність в них золотистого стафілокока. Хворих відсторонять від роботи, поки вони не одужають. До такого рішення дійшли в Міністерстві з огляду на значну кількість випадків в школах, коли в дітей діагностували кишкові розлади. Серед причин спалахів кишкових інфекцій й того, що школярі потрапили до лікарні з поганим самопочуттям, в МОЗ назвали виявлену інфекцію в працівників їдалень. Мова йде про золотистий стафілокок.

Тому організовано перевірки їдалень у всіх областях. Коли будуть готові результати перевірок, тоді стане зрозуміла загальна картина й чи порушуються в інших харчоблоках санітарно-гігієнічні вимоги, чи обстежуються працівники їдалень належним чином перед допуском до роботи.

Міністр Віктор Ляшко провів паралель з  підробками COVID-сертифікатів, тому вважає, що й санітарні книжки для робітників можуть підробляти. Ляшко наголосив, що такого не має бути й винуватців покарають.

Як повідомляв портал "Коментарі",  у Закарпатській області батько показав, чим годують школярів. Побачене у тарілках школяра шокувало чоловіка і він хотів поспілкуватися з керівниками закладу, але не зміг цього зробити, бо його просто не впустили. Чоловік повідомив, що меню дітей складалося із супу, каші, пряничків і чаю. Також він поцікавився, а що з приводу цього думають інші батьки. У коментарях під відео та фото люди обурилися таким харчуванням дітей. Пізніше автор посту написав, що після зборів з батьками та адміністрацією порції та меню оновили.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини