Головна Новини Суспільство події У СБУ не спростували надання держохорони Олександру Гогілашвілі
commentss НОВИНИ Всі новини

У СБУ не спростували надання держохорони Олександру Гогілашвілі

Як повідомлялося раніше, звільнений заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі та його дружина Марія Левченко охороняються співробітниками спецпідрозділу "Альфа"

18 грудня 2021, 06:15
Поділіться публікацією:

Відповідаючи на запит #Букв про надання ексзаступнику міністра внутрішніх справ державної охорони, Служба безпеки України повідомила, що інформація про осіб, яким надається державна охорона, є відомостями з обмеженим доступом. Про це повідомляють #Букви. Як повідомлялося раніше, звільнений заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі та його дружина Марія Левченко охороняються співробітниками спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки України.

У СБУ не спростували надання держохорони Олександру Гогілашвілі

Гогілашвіли - фото з відкритих джерел

Журналісти звернулися до СБУ із запитом щодо того, чи справді йому та членам його сім'ї було надано державну охорону. У відповіді на запит до СБУ зазначили:

"Відповідно до Закону України "Про державну охорону органів державної влади та посадових осіб" органом, який здійснює державну охорону, є Управління державної охорони України (УДО)." УДО за потреби може залучати працівників інших державних органів, у тому числі Служби безпеки України, для здійснення заходів щодо державної охорони”.

На завершення додали, що інформація про осіб, яким надається державна охорона, є відомостями з обмеженим доступом, таким чином не спростувавши інформацію про надання держохорони сім'ї Олександра Гогілашвілі.

Нагадаємо, у "Слузі народу" вважають, що ситуація з тим, що вже звільнений заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі може мати російське громадянство, не викликала суспільного резонансу. Тому вона не потребує якогось додаткового інформаційного висвітлення. Як передає видання "Коментарі", таку позицію озвучив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, спілкуючись зі ЗМІ, пише "Громадське".

Журналісти уточнили у Давида Арахамії, яка позиція його колег щодо того, щоб розслідувати, на яких підставах було призначено заступником міністра МВС людину, яка може мати паспорт громадянина РФ? Відповідаючи на запитання, парламентарій зазначив, що він особисто не вважає, що навколо цього питання виник якийсь суспільний резонанс, який потребує детального розбору. До того ж Олександр Гогілашвілі вже не обіймає посаду заступника. Отже, треба рухатися далі, залишивши у минулому цю історію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини