Головна Новини Суспільство події У Росії не хочуть бачити Україну в ЄС: від погроз Києву перейшли до погроз Євросоюзу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії не хочуть бачити Україну в ЄС: від погроз Києву перейшли до погроз Євросоюзу

Раніше в РФ заявляли, що не перешкоджатимуть інтеграції країни до ЄС

14 травня 2022, 15:50 comments1098
Поділіться публікацією:

Заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко загрожує Європейському Союзу повним "крахом" та припиненням існування у разі готовності прийняти Україну в ЄС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляють російські ЗМІ.

У Росії не хочуть бачити Україну в ЄС: від погроз Києву перейшли до погроз Євросоюзу

Прапори Росії та ЄС. Фото: з відкритих джерел

Російський дипломат зазначив, якщо Брюссель перейде до реальних кроків щодо членства України в ЄС, то це означатиме швидкий кінець самого Євросоюзу. Заступник глави російського МЗС також заявив, що з кожним днем роль Європейського Союзу в торгових відносинах відіграє все менше і менше значення, основні торгові відносини зміщуються на Схід.

Варто зазначити, що це не лише особиста думка Олександра Грушка. Раніше подібні думки озвучували й інші російські дипломати, які раптово вирішили змінити свою думку. Адже ще недавно Росія на офіційному рівні ніяк не заперечувала щодо перспектив членства в ЄС, ставилася до такого прагнення України байдуже. Так, глава російської делегації у переговорах з Україною Володимир Мединський заявляв, що Росія не буде проти членства України в ЄС, є лише чітка позиція щодо того, щоб не допустити членства в НАТО. Ось тільки коли перспективи приєднатися до Європейського Союзу стали для України реальними в Москві почали раптом заявляти, що проти цього.

Ну, а на день раніше шеф Олександра Грушка Сергій Лавров заявив, що тепер Москва почала сумніватися щодо "невинності вступу України до ЄС". Лавров назвав Євросоюзу не невинним гравцем, який тепер відкрито заявляє про свої амбіції далеко за межами своїх кордонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Зеленський заявив про нові деокуповані населені пункти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини