Головна Новини Суспільство події У РНБО пояснили, чи запровадять в Україні воєнний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

У РНБО пояснили, чи запровадять в Україні воєнний стан

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що нині причин вводити воєєний стан немає

20 грудня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

У РНБО пояснили, чи запровадять в Україні воєнний стан

Олексій Данілов. Фото з сайту Президента України

Хоча в Україні за оцінками експертів нині немає потреби впроваджувати воєнний стан, проте такої ймовірності у Раді національної безпеки та оборони (РНБО) не відкидають. Про це в інтерв'ю "Апостроф ТВ" заявив секретар РНБО Олексій Данілов, передає "УНІАН".

Посадовець сказав, що не хотів би передчасно лякати громадян України, тому рішення про воєнний стан буде ухвалюватиметься по мірі обставин, що складатимуться.

"Сьогодні я можу сказати, що таких обставин немає. А якщо вони завтра з'являться, то відразу будуть ухвалені відповідні рішення, ніхто не буде з цим зволікати. Щобільше, такої ситуації, яка відбувалася у 2014 році, коли військові не захищали свою країну — такого точно не буде. Усі чітко діятимуть згідно зі своїми інструкціями, згідно зі своїми повноваженнями, відповідно до того, що на сьогодні має відбуватися", - запевнив він.

За словами Данілова, він оцінює збільшення кількості російських військових поблизу українських кордонів "не дуже критичним".

"Ми ясно розуміємо, що знаходиться в радіусі 200 км від нашого кордону, саме кордону, а не лінії зіткнення з Російською Федерацією. Ми розуміємо, що це за угруповання, їхню кількість, знаємо, чим вони оснащені. У нас це все під контролем, і ми щодня отримуємо інформацію від відповідних інституцій щодо цього. Сьогодні такої небезпеки ми не бачимо", — додав він.

Також секретар РНБО вкотре додав, що в планах української влади немає прагнень звільняти окуповані території саме силою, тому що така військова операція призведе до великих втрат.

Читайте також: Данілов розповів, чим зустрічатимуть "зелених" чоловічків в Україні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини