Головна Новини Суспільство події У РФ зробили заяву про постачання газу через "Суджу": що тепер чекає на Європу
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ зробили заяву про постачання газу через "Суджу": що тепер чекає на Європу

"Газпром" запевняє, що він продовжує здійснювати подачу російського газу для транзиту

8 серпня 2024, 12:22 comments2227
Поділіться публікацією:

Російський "Газпром" заявив, що продовжує подавати газ до Європи через станцію "Суджа", водночас, транзитний потік російського газу через Україну знизився на 12%. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє російське агентство "Інтерфакс".

У РФ зробили заяву про постачання газу через "Суджу": що тепер чекає на Європу

Російський газ. Фото: з відкритих джерел

"Газпром" здійснює подачу російського газу для транзиту через територію України в обсязі, підтвердженому українською стороною через газовимірювальну станцію "Суджа" — 37,3 мільйонів кубічних метрів на 8 серпня", — повідомив представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Фізичний потік газу на виході з України до ЄС поки що залишається безперервним, пише агентство з посиланням на дані європейської інформаційної платформи ENTSOG.

Читайте також на порталі "Коментарі" – незважаючи на третій рік повномасштабної війни в Україні, Європа все ще дуже залежить від російського газу. Так, за останні дні транзит російського "блакитного палива" через українську газотранспортну систему знизився до 37,25 млн куб м. Про це свідчать підтверджені номінації "Оператора ГТС України" в точці входу "Суджа", пише ExPro.

Порівняно з попереднім днем обсяги транзиту скоротилися на 6%. Це найнижче значення транзиту з 1 травня 2023 року.

Традиційно обсяги транзиту російського газу через Україну становили близько 42-42,4 млн куб м на добу. Наразі причини скорочення транзиту невідомі. Напередодні в "Операторі ГТС України" повідомили, що транзит російського газу відбувається у штатному режимі. У середу 7 серпня у телеграм-каналах з'явилася інформація, що Збройні сили України взяли під контроль газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області РФ.

Згодом з'явилася непідтверджена інформація, що ЗСУ контролюють населений пункт Суджа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини