Головна Новини Суспільство події У РФ уже почали працювати над зривом членства України в ЄС: що роблять
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ уже почали працювати над зривом членства України в ЄС: що роблять

Членство України в ЄС – це програш Росії, тому вона вже почала працювати над тим, щоб перешкодити такій інтеграції, говорить колишній глава МЗС Павло Клімкін

26 червня 2024, 12:34
Поділіться публікацією:

Як вважає колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін, 25 червня увійде в історію України. За його словами, все тільки починається, але переговори з ЄС — це геополітичний та ціннісний зсув.

У РФ уже почали працювати над зривом членства України в ЄС: що роблять

Україна і ЄС

Клімкін підкреслює, що для диктатора Володимира Путіна та Кремля членство України в Євросоюзі і є стратегічною поразкою, адже там хочуть зруйнувати Захід і світ, що утворився після Другої Світової.

"У Москві хотіли назавжди відкласти нашу інтеграцію в ЄС — це призвело до того, що і ми і ЄС увімкнули "іншу передачу" і спільно виставили ціль руху — не в політичних заявах, а реальних діях. Для нас цей процес є життєво важливим, від нього залежить наше існування. Ставка у вступі до ЄС — це наше існування як країни та нації. В Кремлі так само розуміють, що наше повернення до Європи — це кінець реальності, яку вони собі вигадали, а значить це для них теж життєво важливо, тільки у негативному сенсі. Там зроблять все можливе і неможливе, щоб нашу інтеграцію вбити і зруйнувати. Найкращий варіант для них — щоб України взагалі не було", — заявив Клімкін.

За його словами, успішно вступити в ЄС — це так само важливо як і фронт — звісно, на інший кшталт. Дипломат додав, що не потрібно втрачати стратегічного сенсу, для чого це все, не потрібно фіксити себе на деталях, відпускаючи стратегічну перспективу.

"З Москви вже запускають по Європі хвилі про те, що наше сільське господарство "доб’є" Євросоюз, а всі залишаться без своїх бюджетів. І для нас дуже важливо тримати в країнах ЄС сенс, що з нами він сильніший, що ми не частина проблеми, а частина єдино можливого для нього рішення у майбутньому не потрапити під російський каток. Це досі очевидно далеко не для всіх і це потрібно буде доводити", — заявив дипломат.

Клімкін підкреслив, що геополітична Європа можна виникнути лише з Україною, або не виникне взагалі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, коли за прогнозами експертів, Україну візьмуть в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини