Головна Новини Суспільство події У Раді попередили про серйозне зростання цін в Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді попередили про серйозне зростання цін в Україні: подробиці

Ціни на м'ясо в Україні мають стабілізуватись

22 січня 2023, 22:10
Поділіться публікацією:








Деякі харчові продукти, які при обробці вимагають багато енергоресурсів, можуть подорожчати на 10-12%. З цієї причини цінники на деякі продукти, в нашій країні відчутно збільшаться.  Про це  проінформував  представник   Комітету Верховної Ради  з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, виступаючи під час ефіру телемарафону.

У Раді попередили про серйозне зростання цін в Україні: подробиці

В Україні подорожчають продукти (фото з відкритих джерел)

"Продукти харчування, які при переробленні вимагають багато енергоносіїв, можуть дорожчати на 7-10-12%", — зазначив  депутат.

При цьому,  наголосив  парламентарій,  наша країна — сільськогосподарська, в мільйонах  домогосподарств  турбуються про  вирощування власної  продукції.

Як наголосив Соломчук, як тільки  нові продукти в травні  постачають  до магазинів і на базари, то цінники на них  зменшуються  і стають стабільними.  Такою була  ситуація з  м’ясом,  що  здорожчало на зимові  свята через  більший  попит на цей продукт.

"В лютому м’ясо стабілізується, і зростати ціна на нього точно не має", — завершив депутат.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали по те, що ціни на енергоносії злетятьЕнергетична криза й викликане нею зростання цін наступного року відчуватимуться по всій Європі. Однак гіперінфляція, на щастя, є дуже віддаленою перспективою. Про це пише редактор The Economist Крістіан Одендаль. Він зауважує, що Росія використовувала енергію як зброю проти західних прихильників Києва, скорочуючи експорт газу та підвищуючи ціни на блакитне паливо.  Таким чином, рівень інфляції може бути вищим, ніж багато хто сподівався. Разом з тим, варто очікувати зростання зарплатні, підприємства перекладатимуть вищі витрати на клієнтів, щоб не втратити прибуток. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини