Головна Новини Суспільство події У Раді натякнули, що тариф на світло таки підвищуватимуть: чим пояснили
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді натякнули, що тариф на світло таки підвищуватимуть: чим пояснили

Нардеп Сергій Нагорняк вважає, що взимку може бути складна ситуація з енергозабезпеченням, якщо не переглянути тариф на світло уже зараз

30 квітня 2024, 18:10
Поділіться публікацією:

Без перегляду тарифу на електроенергію для населення взимку може бути складна ситуація з енергозабезпеченням. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

У Раді натякнули, що тариф на світло таки підвищуватимуть: чим пояснили

Тарифи. Фото з відкритих джерел

Нардеп зазначив, що внаслідок обстрілів енергосистеми зараз ситуація складніша, ніж була після минулої зими.

На думку політика, вже зараз Кабміну треба показати людям реальний стан в енергетиці та пояснити, що треба робити кардинальні кроки для вирішення проблем у галузі, нам потрібно терміново проводити ремонтну кампанію.

"Потрібно людям сказати правду. Якщо ми не приймемо якихось кардинальних рішень, то ми взимку матимемо з 24 годин на добу матимемо 12 або 18 годин тільки світло, тому що у нас буде надскладна ситуація і величезний дефіцит", — сказав Нагорняк. озвучуючи свої прогнози щодо можливого перегляду тарифу на електроенергію.

Нардеп пояснив, що державні "Енергоатом" та "Укргідроенерго" покривають різницю між ринковою вартістю електроенергії та пільговим тарифом для населення. Фактично це коштує "Енергоатому" близько 100 млрд грн на рік, а "Укргідроенерго" – 25 млрд грн.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні періодично актуалізується питання щодо підвищення тарифів на електроенергію. Найчастіше це пояснюється тим, що ринкова її собівартість у тих же європейських країнах на порядок вища, ніж в Україні. Про що це говорить? Чому українців переконують, що треба знову піднімати тарифи (до 3,5 грн за кВт-год)? Чи це не виглядає як спроба знищення української енергетики, коли можна непогано заробити через постачання в Україну дешевою – європейською? Що відбувається у нас на цьому ринку? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини