Головна Новини Суспільство події У Раді хочуть жорсткіше карати за незаконне використання автономерів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді хочуть жорсткіше карати за незаконне використання автономерів

11 травня парламентський комітет із правоохоронної діяльності рекомендував ухвалити цей законопроект за основу

12 травня 2022, 08:31
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект "Про посилення адміністративної відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів".

У Раді хочуть жорсткіше карати за незаконне використання автономерів

У Раді вирішили посилити відповідальність за неналежне використання номерних знаків. Фото: СтопКор

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, 11 травня парламентський комітет із правоохоронної діяльності рекомендував ухвалити цей законопроект за основу.

Відповідно до проекту закону, автовласники самі зможуть самостійно обирати літерно-числову комбінацію номерних знаків на свій вибір (в особистому кабінеті водія) та замовляти їх виготовлення відповідно до встановлених вимог.

За словами заступника міністра внутрішніх справ України Богдана Драпятого, нововведення є позитивним зрушенням для власників автомобілів, а також держави та бізнесу.

"Вона (оновлена процедура, – "Коментарі" ) запобігатиме появі серед суб'єктів господарювання, які виробляють номерні знаки, монополістів і сприятимуть справедливій конкуренції", – заявив Драп'ятий.

Проект закону передбачає доповнення КУпАП (Кодекс України про адміністративні правопорушення, – "Коментарі" ) новою статтею 121-3 "Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів".

Зокрема, це стосується таких моментів:

– керування чи експлуатація водієм транспортних засобів без номерного знака;

– керування або експлуатація водієм автомобіля з номерним знаком, що не належить цьому транспортному засобу або не відповідає встановленим зразкам або вимогам;

– керування або експлуатація водієм автомобіля з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, перевернутим або неосвітленим, закритим іншими предметами (у тому числі прозорими);

– керування або експлуатація водієм автомобіля з нанесенням стороннього покриття або застосуванням сторонніх матеріалів, що перешкоджають або ускладнюють його ідентифікацію, забрудненим номерним знаком, якщо таке забрудненість не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів;

- Здійснення інших дій, спрямованих на умисне приховування номерного знака.

У МВС зазначають, що порушення цих пунктів каратимуться накладенням штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів громадян України, що на сьогоднішній день становить 850 грн.

Крім цього, законопроект передбачає відповідальність громадян за керування або використання водієм авто незаконно встановлених номерних знаків Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту, Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації або Нацполіції.

Порушення каратиметься накладення штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних доходів грвждан (1 700 грн).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини