Головна Новини Суспільство події Суд проти МГЗ: адвокат вважає, що у постраждалих від токсичних відходів є всі шанси на перемогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд проти МГЗ: адвокат вважає, що у постраждалих від токсичних відходів є всі шанси на перемогу

У відходах червоного шламу виявили низку небезпечних речовин

7 жовтня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Судова тяганина між постраждалими від шкідливих відходів Миколаївського глиноземного заводу людьми й керівництвом підприємства може завершитися вже найближчим часом. Громадська організація "Стоп шлам", що подала колективний позов на МГЗ, має всі шанси на перемогу в апеляційній інстанції, заявив адвокат юридичної компанії GRECO Артемій Воробйов, який представляє інтереси потерпілих. Про це пише "Апостроф".

Суд проти МГЗ: адвокат вважає, що у постраждалих від токсичних відходів є всі шанси на перемогу

Відходи червоного шламу, фото з відкритих джерел

Юрист нагадав, що в листопаді 2020 року 1279 постраждалих, які об'єдналися в організацію "Стоп шлам", подали позов на МГЗ, вимагаючи компенсацію за шкоду, заподіяну протиправним розміщенням і захороненням відходів червоного шламу виробництва ТОВ "МГЗ".

"Рішення першої інстанції було позитивним для організації та її членів, заявлені позовні вимоги були задоволені в повному обсязі, і тепер розгляд перейшов в апеляційну інстанцію. Не виключено, що вже на найближчому засіданні, яке відбудеться у жовтні, апеляційний суд прийме рішення по суті спору", — заявив він.

"У нас є всі юридичні підстави сподіватися на позитивний результат апеляційного розгляду позову для членів організації", — додав адвокат.

Нагадаємо, раніше експертиза Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції виявила ряд небезпечних речовин у відходах червоного шламу Миколаївського глиноземного заводу, які спричиняють негативний вплив на навколишнє природне середовище, а також на життя і здоров'я людини.

У червоному шламі були виявлені миш'як, кадмій, ртуть, свинець, а також елементи алюмінію, бор, кальцій, хром, залізо, магній, сірка, стибіум, станум, ванадій, стронцій і силіцій, які становлять найбільшу небезпеку для людей.

Також експертиза виявила в організмах осіб, які проживають біля шламосховищ Миколаївського глиноземного заводу, надмірний вміст алюмінію, хрому, свинцю, барію, стронцію і бору. У результатах дослідження наголошується, що зміст алюмінію в організмі людей перевищено у деяких випадках, в 5,5 раза, хрому — в десятки разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини