Головна Новини Суспільство події У Польщі створять «центр HIMARS»: це планують зробити ще цього року, - Міністр оборони Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі створять «центр HIMARS»: це планують зробити ще цього року, - Міністр оборони Польщі

Наприкінці 2023 в Польщі має з’явитися "центр HIMARS". Що стане «центром виробництва й обслуговування систем залпового вогню не лише для польських потреб, а й країн Європи»

5 травня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляють "Коментарі" з посиланням на RMF24.

У Польщі створять «центр HIMARS»: це планують зробити ще цього року, - Міністр оборони Польщі

HIMARS. Фото з відкритих джерел

"Після розмови з керівництвом Lockheed Martin я почув запевнення в готовності співпрацювати з польською збройовою промисловістю, в готовності зміцнювати польську збройову промисловість, що також вигідно для Сполучених Штатів, тому що це дозволить збільшити масштаби виробництва, якщо йдеться про HIMARS", – зауважив Блащак.

За словами глави оборонного відомства Польщі, чимало європейських країн зацікавленні в придбанні такої реактивної артилерійської системи.

Блащак також підкреслив, що наприкінці цього року перші пускові установки, замовлені у 2019, поповнять озброєння 18-ї механізованої дивізії, яка обороняє так званий Сувалкський перешийок. А найближчим часом, у Польщі очікують підписання контракту, що стосується купівлі цією країною 500 додаткових пускових установок. Питання уже узгоджене Державним департаментом і Конгресом, резюмував міністр оборони Польщі. Більш як половину таких установок встановлять на польських вантажівках Jelcz.

"Я, перш за все, задоволений декларацією Lockheed Martin про готовність інвестувати в озброєння в Польщі", – підкреслив глава  оборонного відомства Польщі.

Як писали "Коментарі", — Стало відомо, де може спалахнути нове протистояння між Заходом та Росією. Між Заходом та Росією може спалахнути протистояння за Арктику. Арктика довгий час залишалася осторонь геополітики. Але зміна клімату спричинила незвичайний рівень активності у віддаленому полярному регіоні, тому зіткнення стратегічних інтересів та танення льоду можуть призвести до глибоких змін. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини