Головна Новини Суспільство події У полон до ЗСУ потрапила легендарна снайперка, яка вбивала українських полонених у 2014 році
commentss НОВИНИ Всі новини

У полон до ЗСУ потрапила легендарна снайперка, яка вбивала українських полонених у 2014 році

Снайперка погодилася співпрацювати зі слідством

25 березня 2022, 23:05 comments4859
Поділіться публікацією:

Військові ЗСУ  полонили відому снайперу з Сербії, яка підтримувала бойовиків із ОРДЛО і мала  позивний "Багіра". Про це, посилаючись на дані  українського волонтера Влада Іванова, інформує  DonPress.

У полон до ЗСУ потрапила легендарна снайперка, яка вбивала українських полонених у 2014 році

Фото: t.me/thewarnow

Як розповів волонтер Влад Іванов, зараз поранена "Багіра" знаходиться в полоні ЗСУ, її оглянули і надали медичну допомогу.

Як стверджують представники українських розвідслужб, жінка-снайпер  з 2014 року проходить службу в числі підрозділів "народної міліції ДНР".

 На рахунку "Багіри" чимало жертв. Це і українські  військові,  і цивільні громадяни, які стали неугодними тимчасовій владі окупованого Донбасу. Загалом майже  40 осіб.

Як стверджує волонтер, полонена дала згоду на співпрацю зі слідством. Вона розповідає, що її залишили на полі бою.

"Кинули. Знаючи, що я поранена, і маючи можливість забрати мене, просто вирішили злити, сподіваючись, що помру", — сказала снайперка.

Важливо, що  "Багіра" - це громадянка Сербії Данієла Лазович.  Вона в минулому була  успішною гандболісткою в регіональній лізі. Коли стала повнолітньою,  почала захоплювалася ісламом За якийсь час вона опинилася в монастирі Тумане, що в східній Сербії, неподалік міста Ґолубац на Дунаї. Там вона  була відомою, як "сестра  Ксенія", потім її призначили ігуменею.

"Сестра  Ксенія" часто покидала монастир і в цивільному вбранні мандрувала до Белграда або до Косова.  Ці поїздки почали викликати підозри. Сербська  поліція  встановила, що молода ігуменя стала наркодилером. Монахиню засудили, однак, скільки саме вона провела за ґратами, не відомо. Після звільнення Данієла розірвала контакти з батьками й друзями, а  в листопаді 2014-го відправилась в Україну та приєдналася до лав проросійської організації "Оплот".

У полон до ЗСУ потрапила легендарна снайперка, яка вбивала українських полонених у 2014 році - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що захоплений у полон російський майор розкрив плани Путіна щодо окупації України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини