Головна Новини Суспільство події У ПДР внесені зміни: в якому випадку поліція не зможе зупинити автомобіль
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПДР внесені зміни: в якому випадку поліція не зможе зупинити автомобіль

Поліція більше не зможе застосовувати жезл для зупинки авто

3 лютого 2021, 10:47 comments1450
Поділіться публікацією:

У правилах дорожнього руху відбулися деякі зміни, у зв'язку з якими поліцейські не зможуть більше зупиняти автомобілі за допомогою жезла. Про це повідомляє Дорожній адвокат.

У ПДР внесені зміни: в якому випадку поліція не зможе зупинити автомобіль

Поліцейські більше не зможуть зупиняти авто за допомогою жезла - фото: з відкритих джерел

Так, за інформацією джерела, згідно з новими правилами, правоохоронці мають право користуватися жезлом тільки для регулювання дорожнього руху. У разі, якщо поліцейський зробить спробу зупинити авто таким чином, водій має право проігнорувати вимогу і проїхати далі. Така вимога зупинки є незаконною.

На сьогодні інспектор має право зупинити автобіль тільки за допомогою сигнального диска з червоним сигналом або ж руки, вказуючи при цьому на машину і на місце, куди їй необхідно буде припаркуватися. Також зупинка авто поліцейським вважається законною, якщо він використовує гучномовний пристрій. Допускається також і зупинка за допомогою увімкненого проблискового маячка синього і червоного або лише червоного кольору. Ще може бути використано спеціальне табло, на якому буде зазначено вимогу про зупинку авто.

При зупинці транспортного засобу співробітник поліції зобов'язаний назвати водієві причину зупинки, а також представитися, назвавши своє прізвище, посаду і спеціальне звання. На вимогу водія він повинен пред'явити своє посвідчення.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, чим можна зайнятися, коли опинився в пробці, давши кілька порад водіям, а також про те, що простий вчитель зробив копію культового американського спорткара. У Мережі було опубліковано відео з незвичайним автомобілем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Петро

18 жовтня 2021, 08:47

Володимире, читайте уважно! У статті зазначено: "за допомогою увімкненого проблискового маячка синього і червоного або лише червоного кольору". "І" означає одночасно! Тому раджу перед тим, як когось повчати, оцінити об'єктивно свої власні здібності сприйняття інформації. Рано Вам ще редактором...

Володимир

3 лютого 2021, 18:10

НЕшановна Мокрик Анастасія! Перед написанням такого повідомлення рекомендую перечитати ПДР України! "Синій" сигнал на патрульному авто не має зупиняючої сили для інших участників дорожнього руху, тільки ЧЕРВОНИЙ. Синій закликає інших водіїїв надати ПЕРЕВАГУ У РУСІ патрульній машині і аж ніяк не вимагає зупинитись! Піти до вас редактором по ПДР, чи шо...


Новини