Головна Новини Суспільство події У ПАР озвучили остаточне рішення щодо приїзду Путіна на саміт БРІКС
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПАР озвучили остаточне рішення щодо приїзду Путіна на саміт БРІКС

У Москві погодилися відправити на саміт БРІКС Лаврова

19 липня 2023, 14:24 comments1715
Поділіться публікацією:

Після консультацій з Москвою було ухвалено рішення, що Путін не поїде на саміт БРІКС до ПАР. З цього приводу нібито було досягнуто спільного рішення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує Офіс президента ПАР.

У ПАР озвучили остаточне рішення щодо приїзду Путіна на саміт БРІКС

Сиріл Рамафоса та Володимир Путін. Фото: із відкритих джерел

"За взаємною згодою президент Російської Федерації Володимир Путін не буде присутнім на саміті, але Російську Федерацію представлятиме міністр закордонних справ Сергій Лавров", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, наприкінці серпня у Південній Африці відбудеться саміт країн БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай та Південна Африка). Візит Путіна на саміт досі був під питанням, бо тривали довгі дискусії з цього приводу. У ПАР до останнього намагалися вийти із непростої ситуації, пропонуючи різні формати проведення саміту. Озвучувалась ідея проведення саміту у форматі онлайн, але інші учасники висловилися проти такої ідеї. Також ПАР пропонувала Москві, щоб замість Володимира Путіна на саміт прибув глава МЗС Росії Сергій Лавров. Спочатку Кремль геть-чисто відкинув таку пропозицію, але, виходячи з озвученого рішення Офісу президента ПАР, у Росії все-таки вирішили не ризикувати і погодитися, щоб делегувати Сергія Лаврова. 

Раніше видання "Коментарі" розбиралося разом із експертами у непростому питанні закордонних поїздок російського диктатора Путіна після ордера МКС про його арешт. Зокрема, обговорювалося питання можливого візиту Путіна до ПАР та Туреччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент ПАР умовляє суд не заарештовувати Путіна: аргументація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини