Головна Новини Суспільство події У Німеччині захотіли націоналізувати житловий фонд
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині захотіли націоналізувати житловий фонд

Більше половини жителів Берліна підтримали ініціативу націоналізації житлового фонду

27 вересня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Ініціатори референдуму про експропріацію великих житлових будинків в Берліні аплодують: у неділю понад половина берлінців схвалили цю ініціативу. Берлінці висловилися за експропріацію великих житлових будинків. 56% виборців проголосували на референдумі в неділю, 39% відкинули проект, як оголосило управління виборів штату в понеділок вранці. Про це повідомляє rbb24.

У Німеччині захотіли націоналізувати житловий фонд

Житловий фонд Німеччини, фото з відкритих джерел

У той же час був досягнутий мінімальний кворум, необхідний для затвердження чверті осіб, які мають право голосу. Згідно з текстом резолюції, сенат Берліна покликаний "ініціювати всі заходи", необхідні для передачі нерухомості в спільну власність, і розробити закон для цієї мети.

Однак голосування не є юридично обов'язковим для політиків. Тому що голосування проводилося не за конкретного законопроекту, який пройшов би безпосередньо через успішний референдум. Проте, новий Сенат і Палата представників, обраних у неділю, повинні будуть провести голосування.

Це близько 200 тисяч квартир

Згідно з формулюванням берлінського референдуму, майбутній сенат тепер повинен розробити закон про об'єднання близько 240 000 квартир в Берліні. Постраждають всі приватні житлові компанії з більш ніж 3000 квартир в столиці, за винятком кооперативів. Ініціатива в даний час націлена на дюжину компаній, що займаються нерухомістю.

Ініціатива "експропріює Deutsche Wohnen & Co." не ставила власний законопроект на голосування на референдумі, але голосування не є юридично обов'язковим для Сенату Берліна.

Берлінці, вирішили, що нікому не дозволяється спекулювати їх квартирами. Згідно з власними заявами, ініціатива тепер має намір інтенсивно супроводжувати майбутні переговори по коаліції.

Раніше видання "Коментарі" писало, що ціни на оренду квартир можуть істотно вирости .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини