Головна Новини Суспільство події У NASA попередили про наближення астероїда розміром з Ейфелеву вежу
commentss НОВИНИ Всі новини

У NASA попередили про наближення астероїда розміром з Ейфелеву вежу

Цей астероїд виявила астроном Елеонора Хеліна у 1982 році

11 грудня 2021, 03:00
Поділіться публікацією:

До Землі наближається астероїд 4660 Nereus, якому NASA надало статус потенційно небезпечного. Швидкість 150-метрового небесного тіла перевищує 23,6 тис. км/годину. До потенційно небезпечних у NASA відносять усі астероїди понад 100 метрів, що підлітають до Землі ближче, ніж на 19,5 відстаней від неї до Місяця (LD), пише nasa.

У NASA попередили про наближення астероїда розміром з Ейфелеву вежу

NASA (фото з відкритих джерел)

Цей астероїд виявила астроном Елеонора Хеліна у 1982 році. Його назвали Нереєм на честь давньогрецького бога водяної стихії. До цього часу відомо, що брила обертається навколо Сонця по витягнутій орбіті, перетинаючи орбіти Землі та Марса. Здійснює повний оборот за 664 дні. Астероїд обертається і навколо своєї осі, що робить його схильним до ефекту Ярковського, завдяки якому виникає реактивна сила, здатна вплинути на рух небесного тіла.

При цьому у NASA вважають, що астероїд не загрожує Землі. Швидше за все, було б використано спосіб "кінетичного ударного елемента": до астероїда направили б високошвидкісний космічний корабель. На великій швидкості він повинен був би врізатися в астероїд, щоб відхилити його від курсу та відвести якомога далі від Землі.

Нагадаємо, як стало відомо, до нашої планети летить астероїд, який отримав назву 4660 Nereus. Повідомляється, що небесне тіло рухається зі швидкістю близько 23 тисячі кілометрів на годину і має довжину понад 304 метри.

Згідно з даними фахівців, 4660 Nereus максимально зблизиться із нашою планетою завтра, 11 грудня. У цей момент між ним і Землею буде 7,4 мільйона кілометрів. Для порівняння, відстань від нашої планети до Місяця становить 384 400 кілометрів. Це означає, що під час максимального зближення з нами об'єкт буде далі, ніж природний супутник у понад 19 разів. Попри те, що 4660 Nereus зарахований до класу "Потенційно небезпечних", у NASA запевнили, що він не становить загрози для Землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини