Головна Новини Суспільство події У "Нафтогазі" говорять про збільшення об'ємів видобутку природного газу
commentss НОВИНИ Всі новини

У "Нафтогазі" говорять про збільшення об'ємів видобутку природного газу

В Україні зросли об'єми видобутку природного газу в кінці 2021 року

11 січня 2022, 13:48
Поділіться публікацією:

В компанії "Нафтогаз" розповіли про зростання видобутку газу, хоча й незначне. Про це написав Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в Facebook.

У "Нафтогазі" говорять про збільшення об'ємів видобутку природного газу

У Нафтогазі розповіли про видобуток газу, фото з відкритих джерел

За його словами, позитивна тенденція з обсягами видобутого палива спостерігається з літа 2021 року. Минулого місяця кампанія видобула понад мільярд кубів газу, а це більше на 2,6 млн кубометрів, ніж в грудні 2020 року. В грудні також зросли середньодобові показники видобутку.

Як розповів Вітренко, проводиться модернізація виробництва. Так було оновлено обладнання на Червонодонецькій компресорній станції на Шебелинському родовищі. Очікують, що ця станція додатково видобуде 100 млн кубометрів газу у 2022 році. На Скиданівському родовищі було пробурено нову свердловину. Планується видобувати звідти по 200 тисяч кубометрів газу на добу.

За 2021 рік в Україні видобули природного газу 13,67 млрд кубометрів. Загальний обсяг менший, ніж в 2020 році. Різниця становить 3,97%.

"Національна компанія несе відповідальність за ці сумні показники. Реакцією на ці та інші негативні результати роботи компанії стали зміни в керівництві, які у 2021 році здійснив Кабінет міністрів України як вищий орган управління національною компанією", — написав Вітренко.

Як повідомляв портал "Коментарі", в останні дні 2021 року ціна на газ в Європі становить нижче 1000 доларів за тисячу кубометрів, це на 12% дешевше, ніж раніше. Хоча Росія заблокувала поставки газу через газогін "Ямал-Європа". Наразі європейці почали купувати блакитне паливо в США, газ постачають до Європи американські танкери і їх кількість протягом тижня збільшилася втричі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини