Головна Новини Суспільство події У НАБУ розповіли, на якому етапі розслідування справи "Роттердам +"
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАБУ розповіли, на якому етапі розслідування справи "Роттердам +"

5 травня генпрокурор вирішила змінити старшого групи прокурорів

20 травня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

Станом на сьогодні, кримінальну справу, так звану "Роттердам +" зупинено в зв'язку з підставами, передбаченими п.3 ч.1 ст.280 КПКУ, а саме в зв'язку з необхідністю виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва. Таку інформацію для порталу "Коментарі" надали в Національному антикорупційному бюро України.

У НАБУ розповіли, на якому етапі розслідування справи "Роттердам +"

У НАБУ розповіли, на якому етапі розслідування справи "Роттердам +" - фото з відкритих джерел

У НАБУ також нагадали, що 5 травня 2021 року генеральний прокурор країни Ірина Венедіктова ухвалила рішення про зміну старшого групи прокурорів, який повинен керувати діями інших прокурорів у справі.

Сама ж генпрокурор запевняла, що багаторазове закриття цієї справи (справа закривалася тричі — ред.) свідчить про "повну відсутність ефективної робочої комунікації" між детективами НАБУ і САП, тому вона була змушена втрутитися.

Нагадаємо, що "Роттердам" є методикою визначення вартості вугілля для теплових електростанцій, яка була впроваджена в Україні з 2016 по 2019 рік. Вартість вугілля розраховувалася за допомогою формули "вартість вугілля в порту Роттердам + вартість його доставки в нашу країну". В результаті впровадження формули компанія ДТЕК, яка належить Рінату Ахметову, і державне Центренерго стали продавати електроенергію дорожче.

У 2017 році НАБУ розпочало кримінальне провадження за фактом "можливого зловживання службовим становищем посадовими особами ННКРЕКУ, під час розробки та впровадження порядку розрахунку прогнозної оптової ринкової ціни електроенергії (ОРЦ), що враховує ціну вугілля за формулою "Роттердам +", а правоохоронці вручили підозри шести особам. Вони можуть бути причетні до нанесення збитків споживачам електроенергії в розмірі 18, 8 млрд гривень.

Використання формули було скасовано 1 липня 2020 року через перехід нашої держава на новий електроенергетичний ринок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини