Головна Новини Суспільство події У МЗС Угорщини натякнули, що зустрічі Зеленського та Орбана найближчим часом не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Угорщини натякнули, що зустрічі Зеленського та Орбана найближчим часом не буде

Орбан поки що не збирається зустрічатися із Зеленським

30 січня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

До зустрічі між прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та президентом України Володимиром Зеленським "ще довгий шлях". Як передає портал "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє "Reuters".

У МЗС Угорщини натякнули, що зустрічі Зеленського та Орбана найближчим часом не буде

Володимир Зеленський та Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Сійярто наступного дня після зустрічі зі своїм українським колегою сказав, що, якщо Україна виконає умови Угорщини, це створить "чистий лист" у двосторонніх відносинах і дозволить провести зустріч на найвищому рівні.

Держсекретар угорського МЗС Тамаш Менцер, якого цитує угорський портал Hirado, також заявив, що прем'єр-міністр Угорщини та президент України мають зустрітися, коли відносини увійдуть до нової фази. Він сказав, що, якщо буде призначено дату зустрічі, це означатиме, що закарпатські угорці отримали свої права назад.

Сійярто також підтвердив зміну позиції угорського уряду і заявив, що Будапешт відкритий для використання бюджету Європейського Союзу для запропонованого пакету допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро, якщо він переглядатиметься щорічно і вимагатиме одностайності країн-членів.

Глава МЗС України на прес-конференції за підсумками переговорів із Сійярто заявив, що вони були відвертими, але конструктивними.

Він, зокрема, сказав, що українська сторона налаштована на остаточне врегулювання спору з Угорщиною з прав нацменшин та спеціальна комісія під егідою МЗС через 10 днів представить "конкретне розуміння" у цьому напрямі.

У свою чергу, Сійярто заявив, що Будапешт хоче повернення для угорської меншини Закарпаття прав, які вона мала до 2015 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять спроби Києва налагодити діалог зі Словаччиною та Угорщиною: із чим є проблеми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини