Головна Новини Суспільство події У Мюнхені переважали панічні настрої: ЗМІ дізналися, що лякає Європу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мюнхені переважали панічні настрої: ЗМІ дізналися, що лякає Європу

За інформацією Bloomberg, під час Мюнхенської конференції з безпеки домінували песимізм та сумніви щодо ролі США у захисті Європи

19 лютого 2024, 08:20 comments14966
Поділіться публікацією:

Лідери країн Північноатлантичного альянсу (НАТО) побоюються нападу Росії на одного з них. Такого висновку їх підштовхують сумніви у збереженні США своєї традиційної ролі захисту Європи, як частини Альянсу. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

У Мюнхені переважали панічні настрої: ЗМІ дізналися, що лякає Європу

Мюнхенська конференція з безпеки. Фото: DW

Журналісти помітили зростання тривоги серед європейських союзників президента Джо Байдена. Вони усвідомлюють, що в період, коли Росія підбадьорена своїми успіхами на полі бою в Україні, США можуть скоротити допомогу країнам НАТО, а лідери та уряди цих країн самі зробили замало для підготовки. Такий песимізм домінував у розмовах минулих вихідних на Мюнхенській конференції з безпеки, де лідери та представники оборонних відомств зібралися, щоб підбити підсумки найбільших геополітичних загроз у світі.

Зазначається, що присутні високопосадовці оборонних відомств висловили стурбованість нездатністю США надати Україні мільярди доларів фінансування і заявили, що вони планують сценарії, в яких саме це публічне погіршення підтримки може підштовхнути Росію до прямого нападу на союзника по НАТО.

Один з анонімних чиновників зазначив, що порівняно з рішучістю попередніх зустрічей цього року в Мюнхені панувала невизначеність.

Агентство зазначає, що песимізм та посилення побоювань нападу Росії на конференції в Мюнхені спровокував і низку останніх подій, серед яких окупація росіянами міста Авдіївка в Донецькій області, смерть російського опозиціонера Олексія Навального та затримка Конгресом США прийняттям пакету фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Читайте також на порталі "Коментарі" – основна причина, чому США блокують допомогу Україні: чим усе завершиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини