Головна Новини Суспільство події У МВС розповіли, які сайти були незаконно заблоковані в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС розповіли, які сайти були незаконно заблоковані в Україні

Власники заблокованих ресурсів або їх представники можуть вимагати компенсацію за шкоду через неправомірне рішення суду, зазначили в МВС

6 квітня 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) повідомило, що Печерський районний суд м. Київ не мав права починати розгляд клопотання про блокування в Україні 12 сайтів засобів масової інформації, а винесене ним рішення є неналежним. Про це йдеться у листі МВС до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

У МВС розповіли, які сайти були незаконно заблоковані в Україні

Какие сайты были незаконно заблокированы в Украине

Відзначимо, 18 лютого суд наклав арешт на доменні імена дванадцяти веб-ресурсів, серед яких опинилися "Апостроф", "Главком", "Голос" та інші ЗМІ, а також зобов'язав національних операторів телекомунікацій закрити до них доступ користувачів Інтернету на території нашої країни. Через три тижні, 10 березня, слідчий слідчого відділу Печерського управління поліції закрив кримінальне провадження, бо не було складу кримінального злочину. 21 березня Печерське управління поліції в Києві направило до НКРЗІ лист з проханням зупинити виконання всіх рішень слідчого, прокурора та слідчого судді, в рамках кримінального провадження, які отримувала Комісія.

У МВС також зазначили, що підозрюваний або представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, можуть подати клопотання про скасування арешту майна. У ході досудового розслідування його повинен буде розглянути слідчий суддя, а під час судового провадження — суд. Арешт майна можуть скасувати повністю або частково. Крім того, слідчий суддя повинен розглянути клопотання про скасування арешту майна не пізніше трьох днів після того, як воно надійде в суд.

Нагадаємо, нещодавно НКРЗІ повідомила про блокування в Україні 426 сайтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини