Головна Новини Суспільство події У МВС не виключають ймовірність вторгнення Білорусі до України: з Лукашенком ведуть роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС не виключають ймовірність вторгнення Білорусі до України: з Лукашенком ведуть роботу

Радник міністра зазначив, що Україна чекає на цей наступ і готова дати жорстку відсіч

22 березня 2022, 09:18
Поділіться публікацією:

Стверджувати, що білоруські війська не вторгнуться в Україну і не воюватимуть на боці російських окупаційних військ – поки що неможливо. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

У МВС не виключають ймовірність вторгнення Білорусі до України: з Лукашенком ведуть роботу

Білоруські військові. Фото: з відкритих джерел

Вадим Денисенко зазначив, що говорити про те, що Білорусь точно відмовилася приймати участь у війні в Україні поки не можна. Кремль продовжує тиснути на Лукашенка, щоб той таки погодився офіційно вступити у війну проти України. При цьому чітко видно, що більшість білорусів не мають наміру воювати проти українців.

Радник голови МВС зазначив, що поки що не можна сказати, що Білорусь точно не воюватиме проти України, але факт того, що Лукашенко намагається уникнути такого результату для всіх очевидний і це є позитивним моментом для Києва.

При цьому Вадим Денисенко уточнив, що українська армія та спецслужби готові до можливого наступу білоруської армії як на Житомирщині, так і на Волині. В Україні чітко розуміють, що така ймовірність є, тож до такого сценарію всі готові.

20 березня з'явилося повідомлення Міноборони України, в якому йдеться про те, що з'явилися всі ознаки того, що білоруська армія готується до вторгнення в Україну. Про це свідчать пересування військ поблизу українського кордону. Україна виступила із пропозицією до білорусів, які взяли до рук зброю – одразу здаватися в полон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський назвав головну причину його бажання якнайшвидше зустрітися з президентом РФ Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини