Головна Новини Суспільство події У МОЗ закликали не викликати "швидку" без причин
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ закликали не викликати "швидку" без причин

Кількість звернень до “швидкої” сягнула історичних максимумів, – МОЗ

30 жовтня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

За останню добу українці викликали екстрену медичну допомогу рекордну кількість разів. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) в Facebook.

У МОЗ закликали не викликати "швидку" без причин

Українці почали більше викликати лікарів, фото з відкритих джерел

В Міністерстві назвали історичний максимум викликів на лінію "103" — 55 тисяч. Диспетчери розповіли, що українці повідомляють про симптоми коронавірусу, щоб до них приїхали медики. "Найчастіші" симптоми — біль в грудині, низька сатурація, задуха.

Однак в багатьох випадках насправді в людини немає таких симптомів, про які вона повідомляла диспетчера. Крім того, деякі громадяни не говорять, що в них коронавірус або розповідають про інші симптоми.

Приховування коронавірусної хвороби в пацієнта робить "ведмежу послугу" адже від нього можуть заразитися працівники "швидкої", що приїжджають без захисних костюмів на такі виклики.

В Міністерстві наголошують, що така поведінка людей ставить під ризик не лише їх самих, а навколишніх.

Там нагадують, що якщо ви маєте позитивний тест на коронавірус, одразу зв'яжіться з вашим сімейним лікарем. Медик запитає про ваше самопочуття та вирішить, чи достатньо вам лікування вдома.

У МОЗ нагадали про штрафи за хибні виклики бригади екстреної медичної допомоги в розмірі – від 850 до 3400 гривень.

У Міністерстві закликають українців не дзвонити на 103 без необхідності, адже в цей час термінової допомоги може потребувати хтось інший.

Як повідомляв портал "Коментарі", у відомого телеведучого підтвердили коронавірус. Наразі він перебуває на самоізоляції за межами України. Чоловік говорить, що почувається нормально.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини