Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, де можна не носити маску
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, де можна не носити маску

За недотримання маскового режиму в Україні можуть оштрафувати на 17 тисяч гривень

22 червня 2020, 13:48 comments1984
Поділіться публікацією:

У МОЗ дозволили українцям не надягати маски там, де немає великого скупчення людей. Про це повідомив в ефірі телеканалу "1+1" головний санлікар України Віктор Ляшко.

У МОЗ розповіли, де можна не носити маску

З сьогоднішнього дня в Україні пообіцяли жорсткіше стежити за дотриманням карантинних правил. Це пов'язано з різким зростанням числа інфікованих коронавірусом. Зокрема, будуть перевіряти, чи дотримуються українці маскового режиму. Наприклад, одягати маску або респіратор обов'язково в магазині або громадському транспорті. Тоді як на вулиці це необхідно робити тільки в крайньому випадку.

"У приміщенні маску носити треба. На вулиці це робити необов'язково, якщо є можливість дотримуватися соціальної дистанції. Це півтора метра. Якщо ж у якийсь момент ви потрапляєте в натовп і дотримуватися дистанції неможливо, то краще надіти маску", — говорить Віктор Ляшко.

Будь-яка людина в натовпі може бути переносником коронавірусу, навіть якщо сама не відчуває ніяких симптомів, каже санітарний лікар.

"У період пандемії або епідемії ми кожну людину розглядаємо як потенційно інфіковану. Краще не випробовувати зараз долю. Якщо кожен одягне маску, то ймовірність поширення біологічного матеріалу буде нижчою, як, відповідно, і ймовірність поширення інфекції", — пояснив чиновник.

Нагадаємо, що минулого тижня в Україні зафіксували одразу кілька рекордів за кількістю нових випадків інфікування коронавірусу за добу. Після цього в Кабміні вирішили в деяких регіонах посилити карантин. Наприклад, сьогодні більш жорсткі обмеження ввели в Одеській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини