Головна Новини Суспільство події У МОЗ назвали області з найнижчим рівнем COVID-щеплення
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ назвали області з найнижчим рівнем COVID-щеплення

За словами Віктора Ляшка, в Україні є п'ятірка областей, які можна назвати "антилідерами" за темпами вакцинації

23 лютого 2022, 02:38
Поділіться публікацією:

Голова Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) Віктор Ляшко розповів, у яких українських областях рівень вакцинації проти коронавірусу є найнижчим. Про це міністр охорони здоров'я розповів під час сьогоднішнього брифінгу, повідомляє пресслужба МОЗ у Facebook. За словами Віктора Ляшка, в Україні є п'ятірка областей, які можна назвати антилідерами за темпами вакцинації населення проти коронавірусної інфекції COVID-19.

У МОЗ назвали області з найнижчим рівнем COVID-щеплення

Коронавірус (фото з відкритих джерел)

Як зазначив голова МОЗ, йдеться про області на заході України, а саме:

Закарпатську

Чернівецьку

Івано-Франківську

Волинську

Рівненську

Саме у цих регіонах кількість вакцинованих осіб проти вірусу COVID-19 найнижча. Водночас Ляшко зазначив, що за останні сім днів у Рівненській та Чернівецькій областях темпи вакцинації зросли. Щобільше, ці регіони потрапили до лідерів за кількістю щеплень у розрахунку на 100 000 населення. А більше вакцинацій проти коронавірусу минулого тижня (14-20 лютого) провели у Харківській області.

Нагадаємо, антибіотики не впливають на віруси, а походження коронавірусу — саме вірусне. Препарати здатні впливати на бактерії, тому лікувати ковид антибактеріальними засобами недоцільно і навіть шкідливо. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України у Facebook. Крім того, у МОЗ зазначають, що приймати антибіотики для профілактики коронавірусної інфекції також не варто.

Така "опція" зовсім не має, тому що ці препарати не діють на COVID-19. Антибактеріальні препарати необхідно приймати лише за наявності показань, а не з метою так званої "профілактики". Фахівці нагадали, що прийом антибіотиків за відсутності достатньої кількості показань може зашкодити здоров'ю. Зокрема, у пацієнта можуть виникнути побічні ефекти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини