Головна Новини Суспільство події У Молдові провели дерусифікацію аеропорту: що змінилось
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові провели дерусифікацію аеропорту: що змінилось

Аеропорт Кишинева офіційно перейменували у системі кодів IATA відмовившись від абревіатури часів СРСР.

18 січня 2024, 16:48
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Аеропорт Кишинева оголосив про зміну назви свого коду в міжнародній системі кодів аеропортів IATA. Раніше у цій системі використовувався трибуквений код KIV, який з 18 січня буде замінений на RMO. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання молдовське News Marker.

У Молдові провели дерусифікацію аеропорту: що змінилось

Молдова дерусифікувала код аеропорту Кишинева. Фото: Chisinau International Airport

У грудні 2023 року міністр інфраструктури Молдови Андрій Спину повідомив, що Кишинів буде намагатись змінити код в міжнародній системі IATA, щоб відмовитись від старої назви, яка була запроваджена в період Радянського Союзу.

Таким чином KIV — "скорочення назви Кишинева російською мовою більше не з'являтиметься на картах польотів", зазначив Спину. Замість цього буде використано код RMO, що означає Республіка Молдова.

"У разі виникнення будь-яких неясностей під час бронювання та купівлі квитків, пов'язаних із цією зміною, рекомендуємо зв'язатися з авіакомпанією, що вас цікавить", — попередили в адміністрації аеропорта Кишинева після оголошення про дерусифікацію.

Більшість аеропортів світу мають код з трьох літер, який встановлює Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA). Ці коди використовують авіакомпанії, туристичні агенції, системи для бронювання квитків та інші організації, пов’язані з пасажирськими та вантажними авіаперевезеннями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Латвія завдала репутаційного удару по Росії. У Ризі вирішили прибрати російську мову з центрального автовокзалу міста.

Також "Коментарі" писали, що росіяни масово подають документи на отримання громадянства Молдови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини