У міських голів немає повноважень забороняти або дозволяти дію рішень уряду, - Шмигаль

Прем'єр-міністр заявив, що міські голови не можуть робити винятки для об'єктів, внесених до переліку постанови про карантин вихідного дня

Сьогодні, під час наради з головами областей, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що мери українських міст не можуть забороняти або дозволяти дію рішень уряду. Про це повідомляється на офіційному сайті Кабінету міністрів.

"У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. Рішення Уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання, які розташовуються на території України. Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних", - сказав прем'єр-міністр.

Цю заява Денис Шмигаль зробив у зв'язку з рішеннями мерів деяких міст не вводити карантин вихідного дня. Мер Львова Андрій Садовий назвав посилення карантину "безглуздим рішенням", а слідом за ним, міські голови Слов'янська і Черкас також сказали про те, що в містах карантинних вихідних не буде.

Під час наради прем'єр-міністр також підняв питання перевірок на дотримання протиепідемічних заходів магазинами та продуктовими ринками.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, Кабмін оновив інформацію про карантинні обмеження.