Головна Новини Суспільство події У Міністерстві юстиції відреагували на дії Росії щодо "ЛДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міністерстві юстиції відреагували на дії Росії щодо "ЛДНР"

Міністр юстиції заявив, що Україна готує документи до ЄСПЛ щодо дій Росії на Донбасі

22 лютого 2022, 19:00
Поділіться публікацією:

У Міністерстві юстиції повідомляють, що українська сторона подаватиме додаткові матеріали до Європейського суду з прав людини щодо дій Росії на Донбасі. Міністр Денис Малюська каже, що у документах, які ухвалила Державна Дума Росії, немає пояснень щодо території тих псевдореспублік, які вони визнали.

У Міністерстві юстиції відреагували на дії Росії щодо "ЛДНР"

Фото ілюстративне / Pixabay

"Намагаюся зрозуміти, які території Росія визнала як "ЛНР" і "ДНР": вже окуповані чи в межах територій областей з апетитом на майбутню окупацію? Тому що у своїх поясненнях їхні чиновники явно плутаються: хто у ліс, хто за дровами. Під час ратифікації договорів про дружбу з "ДНР" і "ЛНР" та затвердження указів про їх визнання якихось мап теж, здається, вони не затверджували. Може, вони на території РФ вирішили створити ці свої "ДНР" і "ЛНР"?" – зазначив він.

Крім того, закон від 2004 року, який ратифікував договір про кордон між Україною та Росією, поки що все ще діє. Але у цьому документі жодної згадки про "ДНР" чи "ЛНР" на території України немає.

З січня 2022 року у ЄСПЛ розпочалося слухання у справі "Україна та Нідерланди проти Росії" про збитий пасажирський літак. У ході судових слухань судді розглянуть інші злочини Росії на території Донбасу.

Також міністр додав, що має інформацію про заплановані провокації та бунти у в'язницях, проплачені протести біля таких закладів.

Як повідомляв портал "Коментарі", Верховна Рада прийняла постанову №7088 "Про заяву Верховної Ради України у зв'язку з визнанням Російською Федерацією незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини