Головна Новини Суспільство події У Мінфіні розповіли, як відставка голови НБУ вплине на зарплати і пенсії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінфіні розповіли, як відставка голови НБУ вплине на зарплати і пенсії

Відставку Якова Смолія напередодні затвердив президент Володимир Зеленський і фінансовий комітет парламенту. Тепер слово за депутатами у сесійній залі

3 липня 2020, 09:16 comments1827
Поділіться публікацією:








Українці не повинні відчути на собі суттєвих наслідків відставки голови Нацбанку Якова Смолія. На загальну економічну ситуацію в країні та курс долара вона не вплине. Про це заявив в ефірі програми "Право на владу" керівник Міністерства фінансів Сергій Марченко.

У Мінфіні розповіли, як відставка голови НБУ вплине на зарплати і пенсії

Фото: прес-служба НБУ

Ті, коливання курсу, які відбуваються в Україні зараз, а також різке падіння гривні - це тимчасове явище, — стверджує Марченко. Об'єктивних причин для знецінення української валюти немає. А відставка Смолія похитнула економічну ситуацію на короткий час.

"Все у нас в порядку. Ми маємо макроекономічну стабільність, виконуємо бюджет. Пік кризи вже позаду. План з податкових надходжень ми збільшили на 6 мільярдів гривень. Я особисто дивлюся в майбутнє з впевненістю і оптимізмом. На сьогоднішній день немає ніяких підстав вважати, що зміна керівника будь-якої державної інституції може якось розхитати ситуацію в країні", — сказав Марченко.

Не вплине звільнення голови Нацбанку і на всілякі економічні процеси в країні, які стосуються, безпосередньо, українців.

"Немає ніяких причин сумніватися в тому, що ми зможемо виконати дохідну частину бюджету. Виплата заробітних плат та пенсій буде забезпечена в повному обсязі. Це я вам гарантую", — акцентував міністр.

Нагадаємо, Яків Смолій заявив про те, що йде у відставку, увечері в середу, 1 липня. Тоді ж пояснив, що це пов'язано з політичним тиском. Призначають керівника НБУ за поданням президента. В Офісі Володимира Зеленського вже обговорили можливі кандидатури на високий пост.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини