Головна Новини Суспільство події У Маріуполі мітингували проти ДПЕК Ахметова
commentss НОВИНИ Всі новини

У Маріуполі мітингували проти ДПЕК Ахметова

Маріупольці виступили проти масових відключень електроенергії

13 січня 2022, 18:01
Поділіться публікацією:

У Маріуполі люди вийшли на мітинги проти компанії ДПЕК Ріната Ахметова. Як повідомляє місцевий сайт 0629, акції протесту спровокували масові відключення електроенергії на новорічні та різдвяні свята. Десятки тисяч людей залишилися без світла.

У Маріуполі мітингували проти ДПЕК Ахметова

У Маріуполі мітингували проти ДПЕК Ахметова - фото: сайт 0629

Електрики кілька днів не було у селищі Новоселівка та двох густонаселених районах міста. У Приморському районі терміни відключення сягали семи днів. Місцевим жителям довелося перекрити важливу дорогу до торговельного порту, щоб домогтися відновлення енергопостачання.

Черговий виплеск народного невдоволення відбувся 12 січня. Під стінами ДПЕК маріупольці вимагали від керівництва підприємства пояснень та заявляли, що надішлють претензії до Держенергонагляду, НКРЕ та Антимонопольного комітету з метою позбавити монополіста ліцензії.

У Маріуполі мітингували проти ДПЕК Ахметова - фото 2
У Маріуполі мітингували проти ДПЕК Ахметова - фото 3
У Маріуполі мітингували проти ДПЕК Ахметова - фото 4

"У новорічні свята діти залишалися у темряві. Людей позбавили можливості святкувати. Вони мали знайти альтернативу", – каже учасниця мітингу Мілана Добжанська.

Представник ДПЕК Дмитро Шпуталов визнав, що старі мережі не витримують велику кількість електроприладів. Потрібна нова програма модернізації.

Учасники мітингу планують виходити на акції протесту доти, доки у місті не припиняться масові відключення електроенергії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини