Головна Новини Суспільство події У Львові власників квартир оштрафували за заміну вікон
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові власників квартир оштрафували за заміну вікон

Власників п’ятьох квартир в центрі міста оштрафували за заміну дерев'яних вікон на пластикові

сьогодні, 16:28
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 3 жовтня, відбулося засідання адміністративної комісії при виконкомі, яка розглядає питання порушення законодавства про охорону історичної спадщини у Львові.

У Львові власників квартир оштрафували за заміну вікон

Львів. Фото з відкритих джерел

Під час засідання розглянули 5 порушень, які вчинили мешканці в будинках – пам’ятках. Йдеться про заміну дерев’яних вікон та балконних блоків на пластикові.

Так, за заміну дерев’яних вікон та балконних блоків на пластикові у будинках на вулицях Б. Хмельницького, 3, М. Грушевського, 21, Личаківській, 19, І. Франка, 46 та на пл. Ринок, 12 адміністративна комісія наклала на власників квартир у цих будинках штраф у розмірі по 1700 грн. Також, відповідно до умов охоронного договору, вони зобов’язані виправити порушення – замінити пластикові вікна/балконні знову на дерев’яні. У разі, якщо порушники не виконають своїх зобов’язань, то місто звернеться до суду.

Усі п’ятеро власників були запрошені на засідання комісії, однак жоден з них не долучився до розгляду питань.

Як наголосив керуючий справами виконкому, голова адміністративної комісії Євген Бойко, важливо не лише фіксувати порушення та реагувати, а й а запобігати їм. Для цього у місті посилять моніторинг за територією історичного ареалу та активніше проводитимуть просвітницьку роботу серед мешканців.

"Маємо виконувати превентивну роботу, щоб запобігати таким випадкам. Моніторинг має бути частіший, щоб виявляти ймовірні порушення ще до того, як мешканці встигнуть їх здійснити. Також будемо посилювати просвітницьку роботу, щоб люди знали, що міняти вікна на пластикові в центральній частині міста не можна", – наголосив Євген Бойко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Великі міста Донеччини залишаться без водопостачання на невизначений період

Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка та прилеглі населені пункти, де загалом живе близько 260 тисяч людей, матимуть проблеми з постачанням води через масований ворожий обстріл. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Донецької ОВА Вадима Філашкіна. Деталі – за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини