Головна Новини Суспільство події У Львові відкрили продовольчий банк "Тарілка" для допомоги малозабезпеченим
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові відкрили продовольчий банк "Тарілка" для допомоги малозабезпеченим

Продукти видаватимуть особам, що попередньо зареєструвалися у банку "Тарілка"

10 серпня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

У Львові відкрили продовольчий банк "Тарілка" для допомоги малозабезпеченим

Продукти з продовольчого банку, фото Львівської міської ради

Продовольчий банк "Тарілка" — великий соціальний проєкт, який реалізували у Львові. Про це повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради.

Перший банк їжі — це ідея представників громади. Мета створення ГО "Тарілка" не тільки у тому, щоб менше продуктів потрапляло на смітник, а й у тому, щоб допомогти малозабезпеченим громадянам.

Адже щороку українці щороку викидають приблизно 7 тонн придатних до споживання продуктів вартістю понад 5,5 мільярдів гривень.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/social-sphere/287231-u-lvovi-vidkryly-pershyi-prodovolchyi-bank-tarilka
в Україні на смітник потрапляє близько семи тонн придатних до споживання продуктів загальною вартістю понад п'ять мільярдів гривень. У Львові тепер продукти на смітники не викидатимуть, а роздаватимуть нужденним.

У Львові відкрили продовольчий банк ”Тарілка” для допомоги малозабезпеченим - фото 2
У Львові відкрили продовольчий банк ”Тарілка” для допомоги малозабезпеченим - фото 3
У Львові відкрили продовольчий банк ”Тарілка” для допомоги малозабезпеченим - фото 4

До банку продовольчі товари надходитимуть із закладів харчування, магазинів і супермаркетів. Збиратимуть продукти, термін придатності яких закінчується, але вони придатні до вживання. Потім із продуктів волонтери збиратимуть продовольчі набори й передаватимуть їх громадянам. Для того, щоб отримати продукти, треба надати документи, що підтверджують наявність пільг, і зареєструватися.

"У нашому місті починає функціонувати унікальний проєкт, який дуже органічно поєднує як екологічний, так і соціальний складники. Це перший продовольчий банк в Україні. До цього часу в нашій країні таким ніхто не займався. Сьогодні ж наша команда твердо заявляє про те, що такий інститут як продовольчий банк можливий і реальний", — наголосив Іван Павліш, керівник ГО "Тарілка".

Аби не було черг за продуктовими наборами, волонтери викликатимуть громадян до банку телефоном на визначений час.

"Сподіваюсь, що незабаром такі соціальні магазини з’являться у кожному районі Львова, а інші міста братимуть приклад, адже це те, що нам необхідно підтримувати", — написав міський голова Львова.
Портал "Коментарі" раніше писав, які продукти допомагають зміцнити кістки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини