Головна Новини Суспільство події У КВЦ «Парковий» відбувся перший з’їзд партії «Національна платформа»
commentss НОВИНИ Всі новини

У КВЦ «Парковий» відбувся перший з’їзд партії «Національна платформа»

Партія "Національна платформа" провела свій перший з'їзд, в ході якого ознайомила українців зі своєю програмою та ідеологією

9 вересня 2020, 11:25 comments1540
Поділіться публікацією:

У вівторок, 8 вересня, у КВЦ "Парковий" відбувся з’їзд партії "Національна платформа". Новостворена партія, яка лише нещодавно отримала реєстрацію в органах юстиції України, зібрала в урочистому заході делегатів у усієї України. Учасники з'їзду обговорили основні програмні тези партії, делегати з регіонів та автори окремих блоків програми висловили свої побажання та ухвалили рішення про участь у місцевих виборах 2020 року.

У КВЦ «Парковий» відбувся перший з’їзд партії «Національна платформа»

Перший з'їзд партії "Національна платформа"

Попри те, що подібні події мають, зазвичай, мирний формат, не обійшлось без сутичок та провокацій. Під час виступу лідерки партії та голови з’їзду Катерини Одарченко, на сцену вийшла людина у костюмі Дарта Вейдера та намагалась напасти на спікерку. В результаті, наблизившись до неї, нападник отримав кілька стусанів від жінки, після чого його силою змусили покинути зал. За словами самої Катерини Одарченко, подібні акції залякування відбуваються з нею вже не вперше. Зокрема, минулого тижня, коли вона організовувала міжнародну пресконференцію між Києвом та Брюсселем, будівлю, де проходив захід, "замінували".

Однак, не зважаючи на провокації, захід відбувся згідно з регламентом. Делегати обрали склад лічильної та реєстраційної комісії та голову з’їзду. 

Сама партія, попри коротку політичну біографію, має доволі вагому історію роботи до своєї реєстрації, яка сама по собі відбувалася не без складнощів. Міністерство юстиції України кілька разів відмовлялось вносити дані про реєстрацію в офіційний реєстр. І тільки після численних мітингів, акцій протесту біля Мін'юсту та завдяки інформаційній підтримці журналістів, партії все ж вдалось зареєструватись.

У КВЦ «Парковий» відбувся перший з’їзд партії «Національна платформа» - фото 2

Під час виступу співорганізаторка партії Катерина Одарченко розповіла про основні цінності політичної сили та про її ідеологічні засади. Так, партійною ідеологією є християнська демократія, що базується на центристських цінностях. Політична сила послідовно виступатиме за підтримку соціально вразливого населення, дотримання прав і свобод громадян, їх рівність, об’єднання за спільними інтересами, розвиток громадянського суспільства. Окрім того, партія відстоюватиме економічні принципи, підтримку малого і середнього бізнесу, розвиток сільської місцевості й демонополізацію економіки.

Важливо зазначити, що кожен блок програми партії створювався фахівцями з кожного окремого сектору державної політики. Відтак вона містить чіткі дорожні карти щодо виведення України з кризи до сталого розвитку.

У КВЦ «Парковий» відбувся перший з’їзд партії «Національна платформа» - фото 3Окремим фактором ефективності роботи партії є ініціативні групи, які в кожному регіоні об’єднуються в осередки. Останні розв'язують нагальні питання кожного окремого регіону країни. Такий інструмент прямої демократії доступний кожному, але мало хто ним користується, адже він потребує реальних дій та щоденного спілкування з жителями. Крім цього, Одарченко дала відповідь на питання про фінансування партії. За її словами, практика, коли олігархи фінансують власні лобістські проекти, називаючи їх партіями, має відійти в минуле. Відтак, "Національна платформа", крім партійних внесків, утримується за власний кошт засновників партії, які мають бізнес: самої Катерини Одарченко, Тимура Чмерука та інших.

Тимур Чмерук на з’їзді говорив від імені підприємців. Він детально описав всі складнощі ведення бізнесу в Україні, як з точки зору податкового законодавства, так і з позиції рейдерства та політичної нестабільності. Він презентував ідею інвестиційного кодексу, який повинен створити гармонійний інвестиційний клімат з метою вливання іноземних капіталів в економіку України.

У КВЦ «Парковий» відбувся перший з’їзд партії «Національна платформа» - фото 4

Член соціального блоку партії Ірина Копаниця розповіла, що пишається своєю роллю, адже вона займається соціальними проектами вже багато років і особисто знає, наскільки сильно українське суспільство вразливе до соціальних катаклізмів. Також вона додала, що знайома з Катериною Одарченко близько 15 років й впевнена, що її енергія, помножена на натхнення, сили та інтелект інших партійців, дозволить "Національній платформі" не тільки перемогти, а й перетворити Україну на заможну державу.

Ще один співзасновник партії, фаховий економіст Юрій Гаврилечко, бачить ідею економічного протекціонізму найбільш виваженою та корисною для України в сучасних умовах. За його словами, важливо захищати національного виробника, щоб стимулювати ВВП. 

"Я впевнений, з наукової точки зору, і переконаний, як громадянин, що наша економічна програма, наш механізм підтримки малого та середнього бізнесу, механізм підтримки виробництва на селі, а також виробництво вторинної продукції є дієвими та ефективними", — сказав Гаврилечко.

Адвокат Сергій Клец заявив, що партійний план і план реформ правосуддя направлені, в першу чергу, на інтереси людини й громадянина, на досягнення незалежності правоохоронній системі, досягнення справедливого, компетентного суду. В решті решт ці плани мають наблизити інтеграцію нашої країни у сферу європейського права в аспекті захисту прав людини, а також забезпечити максимальну оперативність в розгляді справ і, звісно, прозорості цих процесів.

Представниця Кривого Рогу у "Національній платформі" Віра Вернігор заявила, що повністю підтримує ідею економічного протекціонізму, оскільки державний захист національних виробників та надавачів послуг дозволить створити робочі місця та забезпечити процвітання економіці. Вона також додала, що програма партії передбачає розвиток мономіст, що є дуже важливим, адже інші політичні сили про це не піклуються.

"Ми проводили різні робочі групи та з’ясували, що на фоні інших міст, ситуація у Кривому Розі оптимальна. Тому я виступаю за удосконалення не лише Кривого Рогу, але й за розвиток інших міст України. Як на мене, "Національна платформа" — чи не єдина партія, що звертає увагу і чітко пояснює як досягти не лише промислового розвитку і сталого експорту, а і розвитку мономіст", — додала Віра.

Депутат Харківської міської ради 6-го скликання Дмитро Марінін стверджує, що місто Харків досі переживає наслідки "буремних 90-х" років. За його словами, в цьому місті кримінальні клани досі контролюють владу. При цьому Марінін переконаний, що "Національна платформа" — це партія, яка може забезпечити розвиток регіонів швидкими темпами, оскільки у неї є чітка програма та команда фахових спеціалістів.

Представники Львова Юрій Вуй та Мар’ян Лопата вийшли на сцену разом. За словами Мар’яна Лопати, ідея громадянського патріотизму, необхідність формування національної ідеї, стратегії розвитку регіонів з урахуванням їх специфіки, а також позиція партії в нашому різноманітті — ключові позиції, які підтримуються в тому числі в на Львівщині.

Юрій Вуй додав, що програма "Національної платформи" розв'язує питання не лише розвитку регіону та інвестицій в наших навчальних закладах, а також вирішує проблеми шахтарів, що працюють у Львівській та інших областях.

Юрист Сергій Білобровенко з Житомира розповів, що разом з партією "Національна платформа" він проводив декілька робочих груп, де проаналізували різні проблеми Житомира. Серед них: зростання злочинності, несприятливий інвестиційний клімат, незавершені інфраструктурні об’єкти, відсутність стратегічної політики утилізації сміття. Він стверджує, що про всі ці проблеми відомо як місцевій владі, так і верхівці, але ніхто не звертає на них уваги. Сергій Білобровенко вірить, що завдяки програмі, партія подолає ці проблеми та створить оптимальне середовище для розвитку міста Житомир та інших міст України.

У КВЦ «Парковий» відбувся перший з’їзд партії «Національна платформа» - фото 5

Активний партієць, академік Української Академії наук Юрій Сенюк під час свого виступу окреслив загальну проблематику української історії та виразив ефективні рецепти їх усунення.

"Працюючи багато років в Академії наук, я чітко розумію необхідність чіткої методології, а також знаю, наскільки ми далекі від світових підходів до стратегування та імплементації зрозумілих стратегій", — сказав Сенюк та додав, що "Національна платформа" вже використовує сучасні підходи до розв'язання проблем.

Підприємець Олександр Бураков стверджує, що зараз дуже важко достукатись до влади зі своїми проблемами. При цьому, він з впевненістю може сказати, що програма партії "Національна платформа" містить чіткі норми, втіливши які, ми досягнемо позитивних показників на ниві допомоги бізнесу, що сприятимуть збільшенню робочих місць та надходжень до бюджету.

Директорка Громадської організації "Біла Стрічка Україна" Альона Шапоркова говорила про проблеми гендерної нерівності. Вона зауважила, що лідер "Національної платформи" Катерина Одарченко часто допомагає розв'язувати ці проблеми й виступає за відстоювання прав жінок та прав людини в цілому. 

Представник ГО "Стоп Корупції" Ігор Бондарчук, який також завітав на захід, підкреслив, що проблема корупції – одна із найважливіших у державі. Громадський діяч вірить, що партія "Національна платформа" зробить все можливе, щоб подолати це ганебне явище.

Загалом, не дивлячись на провокацію, захід пройшов усю заплановану дистанцію. Делегати після закінчення з’їзду заспівали Молитву за Україну та обговорили, як можна вдосконалити програму партії та покращити методи її втілення.

Наступні місцеві вибори будуть першими для партії, але делегати дивляться на перспективи "Національної платформи" доволі оптимістично, оскільки люди на місцях давно чекали на політичну силу, яка буде відстоювати їх інтереси в регіонах та на всеукраїнському рівні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини