Головна Новини Суспільство події У Криму збираються будувати нове курортне місто: що задумали окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Криму збираються будувати нове курортне місто: що задумали окупанти

Поки що невідомо, як місто хочуть назвати

15 вересня 2021, 13:19
Поділіться публікацією:

Окупаційна влада захопленого Росією Криму повідомила, що незабаром почнеться будівництво нового курортного міста на західному узбережжі півострова, біля Євпаторії.

У Криму збираються будувати нове курортне місто: що задумали окупанти

Крим - фото з відкритих джерел

Експерти розповіли порталу "Коментарі", про що свідчить подібний крок окупантів.

Це робиться, щоб було чим заповнити інформаційний порядок денний у Криму перед виборами

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей впевнений, що заяви про наміри побудувати нове місто в Криму — це інформаційний шум перед виборами до Держдуми.

"Креативу вигадати щось важливіше для електорату в Аксьонова (так званий глава республіки Сергій Аксьонов — ред.) не вистачило, тому він просто "змалював" ідею міністра оборони РФ Шойгу — той нещодавно теж заявляв про бажання побудувати цілих два міста в Сибіру. Але Крим — не Сибір. Тому Аксьонову, який представляє на півострові "Єдину Росію", досить марення і про одне місто", — зазначає Ігор Соловей.

На його думку, це робиться, щоб було чим заповнити інформаційний порядок денний у Криму перед виборами. І забити цим критичні новини про катастрофічний стан із туризмом на півострові, про засилля приїжджих з РФ (особливо з Кавказу), про знищення природи півострова для будівництва вілл "нових росіян", про ігнорування інтересів — і навіть пригніченні — корінних жителів півострова тощо.

"Самі ж кримчани прекрасно розуміють, що якщо навіть після виборів ця ідея не помре так само швидко, як і народилася, то все одно це "місто" буде зовсім не для них, — акцентує Ігор Соловей. — Він стане резервацією для новоприбулих з РФ і годівницею для "розпильників" державного бюджету".

Якщо будуть щось будувати, то, швидше за все, — військовий об'єкт під приводом того, що зводиться якась курортна точка

Голова правління Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко зізнався, що плани окупантів про будівництво нового курортного міста в Криму прозвучали для нього як одкровення.

"Слабо в це віриться. Розвитку курортної інфраструктури за час окупації помітно не було. Та й проблем — величезна кількість, та ж водна. Води не вистачає навіть тій кількості населення, яка є. Швидше РФ робила б якийсь новий курортний об'єкт в районі Сочі або розвивала якість того, що вже є. Загалом, повідомлення про якесь нове курортне містечко в Криму, де може оселитися 50 тисяч людей, за тих проблем, які там є, — звучить більш ніж дивно", — зазначає Павло Жовніренко.

Втім, підкреслює він, деякі варіанти такого гіпотетичного будівництва є.

"Будівництво анонсується на заході Криму, в районі Євпаторії. Це біля селищ Штормове і Мирний. І там же знаходиться на березі озера Донузлав селище Новоозерне, а в ньому — колишня військово-морська база. І якщо будуть щось будувати, то, швидше за все, — військовий об'єкт під приводом того, що зводиться якась курортна точка", — прогнозує експерт.

Ще однією можливою метою такого будівництва він називає відмивання грошей олігархами.

"Заради цього вони готові на будь-які будівництва, — пояснює Павло Жовніренко. — Навіть побудувати газопровід з Тюмені до Північного полюса. Аби були величезні капіталовкладення і ці гроші можна було витягнути з бюджету, паралельно зробивши "відкати" собі".

Раніше видання "Коментарі" писало, що в МЗС Туреччини зробили нову заяву про анексію Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

добкин

15 вересня 2021, 16:53

Сташинский, Ты забыл, интернет по талонам, и магаданская прописка в паспортах. Ахаха

добкин

15 вересня 2021, 16:52

Удивлен, что не пригласили Медовара. Или в его бред уже не верят даже внаукраине? Пришли свежие иксперды?

Сташинский

15 вересня 2021, 15:04

Ну да, конечно ничего не построят, а если построят - то военный объект. И вообще, моста нет и дорог в Крыму не строят, а население голодает, все высохло и курортный сезон сорван.


Новини