Головна Новини Суспільство події У Китаї заявили, що активізували зусилля, щоб посадити за стіл переговорів Україну та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї заявили, що активізували зусилля, щоб посадити за стіл переговорів Україну та РФ

Існує тенденція затяжної війни в Україні. Тому Китай закликає до просування мирних переговорів, зусилля у цьому напрямі вже активізувалися

26 травня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

У Китаї вважають, що військові дії на території України свідчать, що війна переходить у затяжну фазу. Щоб завадити цьому, потрібно активізувати зусилля усієї світової громадськості та досягти результату від мирних переговорів. У Пекіні також заявили, що зусилля у цьому напрямі вже суттєво активізувалися. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на заяву глави МЗС КНР Ван І, яке оприлюднила прес-служба відомства.

У Китаї заявили, що активізували зусилля, щоб посадити за стіл переговорів Україну та РФ

Глава МЗС КНР Ван І. Фото: із відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що глава зовнішньополітичного відомства Китаю та глава МЗС Франції Катрін Колонна провели телефонну розмову, результатом якої стала згода докласти всіх зусиль для того, щоб активізувати переговорний процес щодо встановлення миру в Україні.

У КНР вважають великим негативом те, що війна в Україні затягується і її розв'язка стає дедалі складнішою. Позитивом же в Китаї вважають те, що вже набирають обертів сприяння мирним переговорам.                             

Ван І заявив, що зараз настав ключовий момент, коли кризі має бути покладено край. Багато в чому це залежить від світової спільноти, яка зобов'язана зробити все, щоб Україна та Росія опинилися за столом переговорів, після чого в Україні припинилася війна.

Не обійшлося і без ноти закиду у бік окремих західних країн. У китайському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що потрібно підштовхувати бік до якнайшвидших переговорів та настання світу, а не "підливати олії у вогонь".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Генштабі ЗСУ назвали головну мету ворога на найближчі дні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Харя Кришны

26 травня 2022, 10:29

Переводя с китайского на человеческий - для установления мира нужно перестать давать Украине оружие. рашка получит Украину, а Китай - рашку. И все довольны. Суки узкоглазые.


Новини