У Китаї відреагували на бажання Зеленського про переговори із Сі Цзіньпіном

У Китаї дипломатично прокоментували заклик Зеленського до переговорів із Сі Цзіньпіном

Китай ухилився від відповіді на заклик президента України Володимира Зеленського. Глава української держави публічно заявив, що, починаючи з 24 лютого, він та його команда намагаються доїтися прямих переговорів з лідером Китаю, оскільки є впевненість, що Пекін, як ніхто інший у світі, здатний вплинути на Росії та особисто на Путіна, щоб в Україні припинилася війна. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на заяву представника МЗС КНР Хуа Чуньїн, яку цитує people.cn.

Так, ухиляючись від прямої відповіді на питання про можливі переговори Зеленського та Сі Цзіньпіна Хуа Чуньїн відповіла, що Китай продовжує підтримувати добрі зв'язки з усіма сторонами конфлікту, маючи на увазі як Україну, так і Росію.

Нагадаємо, в інтерв'ю китайському виданню South Chana Morning Post Володимир Зеленський назвав Китай єдиною країною, яка реально здатна вплинути, як загалом на Росію, так і на її лідера Володимира Путіна. За словами Зеленського, якщо китайське керівництво натисне на Росію, то країна-бензоколонка ризикує опинитися у повній економічній ізоляції. Після того, як у Росії виникнуть проблеми із наповненням бюджету, воювати з Україною буде проблематично.

Читайте також на порталі "Коментарі" - радник глави Офісу президента Олексій Арестович назвав три цілі перекидання Росією сил та коштів на херсонський напрямок.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія відмовляється від масованого наступу на Сіверськ та Слов'янськ: в Інституті вивчення війни розкрили подробиці.