Головна Новини Суспільство події У Києві знесли аварійний будинок, який не є пам'яткою
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві знесли аварійний будинок, який не є пам'яткою

У страховій компанії запевняють, що мають усі дозволи на знесення будинку Уткіна, який нібито знаходився в аварійному стані

14 квітня 2021, 17:41
Поділіться публікацією:

Як повідомляє "Громадське радіо", прибутковий будинок Уткіна, який нещодавно був знесений на вулиці Симона Петлюри, 29, не мав пам'ятка-охоронного статусу. Видання посилається на інформацію, повідомлену радницею керівника Департаменти охорони охорони культурної спадщини КМДА Іриною Золотар.

У Києві знесли аварійний будинок, який не є пам'яткою

Знесений будинок Уткіна. Фото: Київська міська прокуратура

За повідомленням журналістів Ліга.нет, компанія проводила роботи, отримала містобудівні умови і обмеження на реконструкцію адміністративної будівлі під готель. Посилаючись на власника ділянки, ТОВ "Приват", журналісти пишуть, що проект отримав позитивний висновок експертизи, а ДАБІ зареєструвала повідомлення про початок виконання підготовчих робіт.

Варто відзначити, що згідно з даними видання "Хмарочос", земельну ділянку, на якій знаходився аварійний будинок, віддали в оренду на 25 років в 2003 році. За словами журналістів, у 2018 році Департамент архітектури та містобудування видав Містобудівні умови і обмеження, згідно з якими будівництво на даній ділянці можлива відповідно до чинного законодавства.

Як повідомляє Ліга.нет, в будівельній компанії заявили, що всі документи в порядку і готові до будь-якої перевірки. Також журналісти нагадали, що знесений будинок, згідно із оцінкою фахівців, знаходився в аварійному стані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Петручо

14 квітня 2021, 22:42

Ну кто тут сомневается что все законно. Новое здание будет намного прибыльней, чем дом Уткина. Скоро все исторические здания в Киеве посносят и застроят всяким шлаком. С.ки

гость

14 квітня 2021, 17:04

Пидары!!!

Bujhm

14 квітня 2021, 16:54

Беспредел продолжается


Новини