Головна Новини Суспільство події У Києві відкриють вашингтонський університет: скільки коштуватиме там навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві відкриють вашингтонський університет: скільки коштуватиме там навчання

Навчання проходитиме двома мовами: державною та англійською

10 вересня 2021, 21:55 comments1564
Поділіться публікацією:

В столиці України скоро відкриється філіал вашингтонського закладу American University. Про це повідомляє Forbes.

У Києві відкриють вашингтонський університет: скільки коштуватиме там навчання

Річковий вокзал Києва, фото з відкритих джерел

Заклад вже підписав договір оренди будівлі річкового вокзалу Києва терміном на 10 років. Там планується збудувати університет на дві тисячі студентів.

American University готуватиме бакалаврів, магістрів та докторів наук. Навчання проходитиме двома мовами: державною та англійською. Як повідомляється, перших студентів наберуть в 2022 році.

За попередніми розрахунками українців, оплата за навчання має бути не менше, ніж 15 тисяч доларів США в рік. Відомо, що American University готуватиме фахівців в партнерстві з державним Arizona State University, що має філії по всьому світу.

Як повідомляє Американcко-українська ділова рада, вартість організації навчання та запуск American University коштує 26 мільйонів доларів.

Інвестували в проект українці та американці. Серед них Рік Шангроу, генеральний директор Cintana Education, Курт Волкер, колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України. Українські інвестори: співвласник АТБ-Маркет Геннадій Буткевич.

Наразі у Міністерстві освіти та науки готують концепцію науково-технологічного парку при Президентському університеті. У планах відкрити навчально-лабораторний корпус та апарат-готель для студентів та викладачів Президентського університету до 2023 року. У 2022 році будуть обирати претендентів на посади в адміністрації Президентського університету.

А протягом осені 2021 року мають визначити яким же спеціальностям будуть навчати у цьому закладі. Об'єкти корпусів продовжуватимуть будувати й у 2024-2025 роках.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні відкриють Президентський університет. На цей проект вже виділили 70 мільйонів гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

віолет

10 вересня 2021, 21:18

нарешті! справжні університети, а не українська імітація


Новини