Головна Новини Суспільство події У Києві продовжують будувати житловий комплекс всупереч забороні суду
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві продовжують будувати житловий комплекс всупереч забороні суду

Йдеться про житловий комплекс "Поділ Град Вінтаж"

16 квітня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:








Як повідомляє "Цензор.Нет", чотири секції ЖК "Поділ Град Вінтаж" будують на суперечній ділянці, яка нібито належить УТОС, а ще дві — збираються зводити на орендованій ділянці ТОВ "Фундація "Якісне Житло". При цьому журналісти вважають, що будівництво ймовірно ведеться з порушеннями містобудівних норм і вимог.

У Києві продовжують будувати житловий комплекс всупереч забороні суду

Будівництво ЖК "Поділ Град Вінтаж" викликає питання у суспільстві. Фото із відкритих джерел

За даними "Цензор.Нет", виділення землі під будівництво від початку у 2004 році викликає деякі питання: "...проект блокує юридичне управління, але Київрада все одно виніс його на розгляд і своїм рішенням надала ділянку УТОС в оренду на 5 років, а ще через 5 років передав землю УТОС у постійне користування".

У березні 2021 року, повідомляють журналісти, Північний апеляційний господарський суд визнав протиправним і скасував виданий державний акт на право постійного користування однією із земельних ділянок під будівництво ЖК "Поділ Град Vintage". "Цензор.Нет" інформують, що до цього аналогічне рішення про сусідню ділянку прийняв апеляційний, а за ним — і Верховний Суд. Проте, журналісти звертають увагу, що зведення ЖК не зупиняється, як нібито і тиск на активістів, котрі намагаються привертати увагу громадськості до проблеми.

При цьому кореспонденти "Цензор.Нет" з'ясували, що представники забудовника ЖК "Поділ Град Вінтаж" до сих пір не озвучили своє зобов'язання перед УТОС на надання квартир в споруджуваному ЖК. Таких списків немає навіть в самому УТОС, про що члени організації заявили відкрито.

Як інформують журналісти, один із активістів, який бореться із забудовою, інвестор школи "Базис" (будівництво ЖК блокує її роботу) влітку 2020 року зробив офіційну пропозицію про виплату суттєвої фінансової компенсації на потреби членів УТОС. У цей список входило створення нових робочих місць, придбання квартир та інше. Така компенсація, пише "Цензор.Нет" повинна була б надаватися під контролем мера Києва або призначених ним довірених спостерігачів для дотримання повної прозорості процесу. Однак, за даними журналістів, ці пропозиції були проігноровані і залишені без відповіді.

На сьогодні, як повідомляє "Цензор.Нет", всупереч рішенням суду, будівництво триває.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини