Головна Новини Суспільство події У Києві на Гутерріша тепер не чекають: Зеленський відповів відмовою на приїзд генсека ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві на Гутерріша тепер не чекають: Зеленський відповів відмовою на приїзд генсека ООН

Після казанського саміту Путіна Зеленський відмовився запрошувати генсека ООН до Києва

сьогодні, 15:37
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський відхилив візит Антоніу Гутерріша до України через участь генсека ООН у саміті БРІКС, який відбувається на території Росії. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "AFP".

У Києві на Гутерріша тепер не чекають: Зеленський відповів відмовою на приїзд генсека ООН

Володимир Зеленський та Антоніу Гутерріш. Фото - сайт Офісу президента України

У свою чергу, видання "РБК-Україна", посилаючись на джерела на Банковій, підтвердило цю інформацію.

"Після Казані (Гутерріш – ред.) хотів приїхати в Україну, але президент не підтвердив його візит. Тому Гутерріша тут не буде, зокрема, через приниження здорового глузду та міжнародного права в Казані", — сказало високопоставлене джерело в Офісі президента України.

Зазначимо, раніше Володимир Зеленський публічно дорікнув керівництву ООН, зробивши різку заяву про саміт БРІКС у Казані.

Статут ООН – це справжній світ, а чи не у тому, як нормалізувати війну. Таку заяву в ході третього парламентського саміту Кримської платформи зробив президент України Володимир Зеленський, натякнувши, що на путінському саміті в Казані звучать заклики про нібито "недопущення напруги", а в цей самий час північнокорейські війська можуть пересуватися ближче до українського кордону.

"І зараз коли деякі лідери держав зібралися на путінському саміті в Казані, і коли фактично повз цей їхній саміт можуть переміщувати військових з Північної Кореї ближче до фронту в Україні під акомпанемент слів про нібито "недопущення напруги", ми все одно знаємо — переможе не злочинець. Не той, хто руйнує. Не той, хто депортує", — заявив президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін висміяв пропозицію Гутерріша про мир: що далі буде з війною в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини