Головна Новини Суспільство події У Казахстані судитимуть бойовика «ДНР» — Цаплієнко
commentss НОВИНИ Всі новини

У Казахстані судитимуть бойовика «ДНР» — Цаплієнко

Бойовик ДНР воював на стороні російської армії із 2014 року

4 лютого 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

У Казахстані заарештували бойовика "ДНР" Сергія Шалашова. Про подію повідомляє журналіст, військовий кореспондент Андрій Цаплієнко на власному Telegram-каналі.

У Казахстані судитимуть бойовика «ДНР» — Цаплієнко

Бойовик "ДНР" Сергій Шалашов. Фото: Telegram / Andriy Tsaplienko

Шалашов є громадянином Казахстану, що не завадило йому воювати на стороні російських військ на Донбасі від самого початку окупації — із 2014 року. В інтерв’ю російському пропагандистському ресурсу RT бойовик стверджував, що слідкував за ситуацією на Сході України від самого початку і поїхав туди, аби "допомагати людям". Між іншим, у Донецьку, де Шалашов воював, він не мав жодного знайомого — записався у бойовики через інтернет.

У 2015 році Сергія Шалашова оголосили у розшук через його участь у збройному конфлікті на боці іноземної держави. Повертатися на Батьківщину, звичайно, бойовику після цього було не можна, тому він залишився на території так званої "ДНР". Утім за якийсь час його сильно поранило — під час військових дій він втратив ступню. Це не завадило йому продовжити службу на боці самопроголошеної республіки.

"З 2018-го [Шалашов] жив в Росії, і та відмовлялась його видати, оскільки він, вбиваючи українців, "не порушував російське законодавство" (за версією росполіції). Але був змушений повернутися до Казахстану", — інформує Андрій Цаплієнко.

За словами журналіста, наразі бойовика затримали казахстанські правоохоронці, тож на вбивцю українських військових чекає суд. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що російські найманці на Донбасі готують до участі у військових діях навіть неповнолітніх. Наймолодшим дітям, які вчаться користуватися зброєю, щоб воювати на боці самопроголошених республік, за інформацією Генпрокуратури, усього 10 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Tsaplienko/562
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

юрий

4 лютого 2021, 19:44

урод

юрий

4 лютого 2021, 19:44

урод


Новини